Petak, 17 Lipanj 2016 16:40

Ovogodišnje Požeško kulturno ljeto ima preko 40 događaja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TZ GRADA POŽEGE PREDSTAVIO PROGRAM POŽEŠKOG KULTURNOG LJETA -

POŽEGA - Na konferenciji za medije požeški gradonačelnik Vedran Neferović i Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege predstavili su program ovogodišnjeg Požeškog kulturnog ljeta. I ove će godine Požežanima i njihovim gostima biti ponuđen bogat program namijenjen svima. Ovogodišnje kulturno ljeto počinje već idućega tjedna tradicionalnim Ivanjskim krijesom i velikim koncertom Nene Belana i Fiumensa, a nastavit će se raznim izložbama, kazališnim predstavama, plesnim manifestacijama i nastupima kulturno – umjetničkih društava.

- U sklopu bogatog programa bit će i otvaranje novog bazena koji će u perspektivi ponuditi mogućnosti organiziranja još aktivnijeg i kvalitetnijeg ljetnog programa. Svečanost otvaranja bit će 10. srpnja s koncertom iznenađenja. Događanja u Požegi tijekom ljeta su doista brojna i nadam se da će naše sugrađanke i sugrađani pronaći vremena za njih u ljetnim danima - rekao je gradonačelnik Neferović.

Sve započinje u utorak 21. lipnja s tradicionalnim Ivanjskim krijesom na Trgu Sv. Trojstva, kada će od 20 sati na glavnom trgu nastupiti Požeške mažoretkinje, a nakon njih i Libreto band. U 21:45 sati predviđen je ceremonijal proglašenja Velikog Grgura i paljenje Ivanjskog krijesa, a potom veliki koncert Nene Belana i Fiumensa. U isto vrijeme, u šetališnoj zoni moći će se pratiti nogometna utakmice između Hrvatske i Španjolske, u organizaciji udruge PUMA. Istoga dana počinje i „Požeška šetnja muzejskim ljetom“ koja će trajati sve do 8. kolovoza.

- Ovogodišnje Požeško kulturno ljeto ima preko 40 događaja i na to smo ponosni. Neki se događaji naplaćuju, ali glavni nam je cilj da događaji budu što kvalitetniji i da ljudi imaju što više toga za obići. Pozivamo vas sve na Ivanjski krijes, ali i na sve druge događaje – poručila je za kraj Silvija Podoljak.

Tekst/foto: Vanja Protić