Srijeda, 15 Lipanj 2016 13:22

Kreće obnova Područne škole u Vidovcima i energetska učinkovitost zgrade

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROJEKTI ENERGETSKE OBNOVE JAVNIH OBJEKATA GRADA POŽEGA IDU DALJE -

POŽEGA – Cijeli ciklus projekata energetske učinkovitosti zgrada u javnon vlasništvu i vlasništvu grada Požege nastavlja se i ide dalje. Završena je energetska obnova niza sportskih objekata, objekata škola Dobriše Cesarića i Julija Kempfa, mjesnih domova, posljednji u Golobrdcima, a na red je došla i OŠ Antuna Kanižlića, područne škole Vidovci, gdje slijedi potpuna obnova od krovišta do fasade i podizanja energetske učinkovitosti zgrade. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je 322 tisuće kuna kroz pilot projekt „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ gradu Požegi za projekt Područne škole Vidovci.

IMG 1587- Ovog tjedna grad Požega raspisuje natječaj za izvođača radova za energetsku obnovu OŠ Antuna Kanižlića, područne škole Vidovci. U planu za idući period imamo rješavanje problematike obnove i uređemnja mjesnih domova u Ugarcima i Mihaljevcima. Time bismo završili jedan veliki ciklus investiranja u energetsku obnovu zgrada u vlasništvu Grada, a tada bi svi školski objekti, osim još Područne škole u Staroj Lipi, bili obnovljeni – istakao je na tiskovnoj konferenciji požeški gradonačelnik Vedran Neferović, odgovarajući i na pitanja novinara, kako ide dinamika radova na novim bazenima i Trgu sv. Terezije.

- Izuzetno sam zadovoljan napretkom radova na bazenima, iako nam vrijeme baš ne ide na ruku zbog kiše, ali sve i ide po planu i termini se poštuju. Otvorenje bazena predviđeno je za 10. srpnja. Rekonstrukcija Trga sv. Terezije također ide po planu i nadamo se da ćemo zadržati one rokove o kojima smo govorili – zaključio je gradonačelnik Neferović, najavivši da u razgovorima u Ministarstvu regionalnog razvoja ima rješenje i za sportsku dvoranu OŠ Dobriše Cesarića koja bi mogla ići iz sredstava ministarstva ili sredstava EU od početka slijedeće godine. Natječaj za Dječji vrtić je poništen, zbog visoke cijene, znatno veće od projektirane, no vrtić će svakako u gradnju ove godine, da li preprojektiran ili građen kao montažni vrtić, kakvog danas grade još neki gradovi.

Tekst/foto: Vladimir Protić