Srijeda, 15 Lipanj 2016 09:42

Umjesto makadama i prašine dobili asfalt

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠENA MODERNIZACIJA ULICE ERVINE DRAGMAN NA VARELOVCU -

POŽEGA – Stanovnici ulice Ervine Dragman na požeškim Prauljama, konačno su se riješili makadama, prašine i blata i dobili asfalt u svojoj ulici. Djelatnici požeške tvrtke Promet građenje postavljali su i drugi sloj asfalta, te je IMG 1424ulica dobila jedan novi izgled. Cijelom dužinom ulice s obje strane postavljeni su rubnjaci, mnogi stanovnici su odmah asfaltirali i svoje kolne i kućne ulaze, pa im sada još predstoji da samo urede zelene površine i ulica, koja je inače slijepa ulica dužine 210 metara, dobila je novi sjaj. radove je financirao grad Požega u iznosu od pola milijuna kuna sredstava komunalnih investicija.

Ulicu prilikom polaganja posljednjih metara asfalta obišao je i gradonačelnik Vedran Neferović najavivši, te razgovarao sa zadovoljnim stanovnicima. Najavio je i nove radove na području grada Požega i prigradskih naselja.

- Ovog tjedna ćemo znati kada će krenuti radovi u Ulici Marije Jurić Zagorke jer smo prvo morali odraditi sve potrebne korake prije izvođenja samih radova. Sada selimo radove na brdski dio grada te u Babin vir gdje će se raditi nogostup u Ulici Vladimira Nazora. Prema našoj dinamici ishođenja građevinskih dozvola, nakon toga ponovno se vraćamo u ovaj sjeverni dio grada gdje bi trebali krenuti radovi u Ulici Borisa Hanžekovića. Čekaju se IMG 1429i rješenja problema s imovinsko pravnim odnosima pa ide i Željeznička ulica u Vidovcima. Do kraja godine želimo završiti sve planirane ulice, radi se o sedam ulica, čije će redoslijed ovisiti o dobivanju građevinskih dozvola i sredstvima, a ako ostane sredstava asfaltirale bi se i neke ulice koje su u planu u narednom razdoblju – najavio je gradonačelnik Neferović, ističući da su zbog sanacije u brdskim ulicama bili prisiljeni napraviti i neke geofizičke radove na ispitivanju stabilnosti tla jer su se prije i sami objekti radili bez tih potrebnih istražnih radova pa dolazi do klizišta zemlje.

Tekst/foto: Vladimir Protić