Srijeda, 20 Travanj 2016 12:25

Nakon 40 godina Radnička ulica u Vidovcima dobiva asfalt

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAĐEVINSKA SEZONA U GRADU POŽEGI KRENULA S UREĐENJEM NEKOLIKO ULICA -

VIDOVCI – Grad Požega ovog proljeća s otvaranjem građevinske sezone krenuo je i s modernizacijom i uređenjem ulice u prigradskom naselju Vidovci. Radi se o Radničkoj ulici u koju su prvi stanovnici došli prije 40-IMG 6957ak godina i izgradili svoje obiteljske kuće, ali su sve do sada očekivali asfalt u svojoj ulici.

- Grad Požega ne može sebi dozvoliti da stanovnici u pojedinim dijelovima grada nemaju asfalt, u vrijeme kada je to sasvim normalni dio infrastrukture u svakom gradu. Dok se ne riješi svaka ulica u ovom gradu ja neću biti miran. Sve druge investicije koje se odnose na ulaganje u projekte iz sredstava proračuna grada, bit će vezane uz zadovoljavanje potreba stanovnika, od Vidovaca i Dervišage, do Mihaljevaca, Golobrdaca gdje postaje takvi problemi. Vrijednost ove investicije je 593 tisuće kuna, a najavljujem uskoro radove i u Željezničkoj ulici ovdje u Vidovcima, što smo stanarima obećali – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je obišao početak radova.

Stanovnici Radničke dobit će modernu ulicu dugu 200-njak metara, širine 5,5 metara, s odvodom oborinskih IMG 6963voda i rubnjacima. ostalu infrastrukturu dobili su prijašnjih godina, a sad će se riješiti i blata ispred svojih kuća. U Vidovcima se još planiraju radovi zajedno s hrvatskim vodama na potoku Pakao, a kao prvi veliki projekt na ruralni razvoj prijavit će se uređenje sportsko-rekreacionog centra u Vidovcima.

- Ovaj dio grada mislim da može biti zadovoljan s brigom koju vodimo u gradu Požegi o njima, a najavljujem uskoro nakon dobivanja dozvole radove na Varelovcu u gradu Požegi, konkretno ulice Borisa Hanžekovića, Ervine Dragman, te na području MO Tekija ulice Dragutina Tadijanovića i Marije Jurić Zagorke. Te ulice su imale problema s oborinskim vodama i klizištima – dodao je gradonačelnik Neferović.

Novi asfalt, nova autobusna stajališta...

Nakon što su proteklog tjedna Golobrdci dobili novouređeni mjesni dom na kojem su obavljeni radovi na 96f744a2f94032ff40920f1c342079ac XLenergetskoj obnovi objekta, tamošnji mještani mogu biti zadovoljni i asfaltiranjem dijela odvojka prema požeškoj Ulici Đure Basaričeka, posebno oni čije su kuće tamo godinama bile u okružju prašine.

Velikih problema s prašinom, ali i oborinskom odvodnjom imali su i stanovnici Ulice Komušinski put u Vranduku i to desetljećima. Postavljanjem asfalta i rješavanjem sustava oborinske odvodnje za vodu koja dolazi s Komušine i taj je problem sada riješen, nakon nedavnoga postavljanja javne rasvjete duž cijeloga Komušinskoga puta.

Prema zahtjevima mjesnih odbora i samih mještana, Grad je nastavio s izgradnjom i postavljanjem autobusnih stajališta s nadstrešnicom. Tako je ovih dana novo stajalište postavljeno u gornjem dijelu Ulice Pavla Radića, ali i u prigradskom naselju Štitnjaku.

Tekst/foto: Vladimir Protić/pozega.hr