Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 12:50

Turnir najboljih kuhara slavonskog čobanca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJEN 8. POŽEŠKI KOTLIĆ U PARKU KRAJ ORLJAVE -

POŽEGA - Grad Požega i TZ Grada Požege i ove godine po osmi puta organizira natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca u požeškom Parku pored Orljave 1. svibnja u nedjelju.

- Očekujemo 40-ak natjecatelja iz cijele Slavonije, a pozivamo i sve naše sugrađane na druženje u parku. Priprema se bogata ugostiteljska ponuda, a za dobro raspoloženje pobrinut će se Tamburaški sastav Posegana. Svečano otvorenje natjecanja je u 10:45 sati, a proglašenje pobjednika planirano je u 15:00 sati. Vjerujemo da će i ove godine odazvati velik broj posjetitelja na druženje na otvorenom u gradskom parku pored Orljave na 1. svibnja. Za natjecatelje smo pripremili natjecateljsko mjesto, meso i vodu - rekla je na tiskovnoj konferenciji za novinare direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Kako se do sada uglavnom čobanac kuhao na drva, saad su najavljene novine. - Svake godine u parku bude jako puno dima jer u ovo vrijeme imamo relativno vlažna drva i natjecatelji imaju problem s održavanjem vatre. Svaka ekipa dobit će dva paketa naših briketa i to bi trebalo biti dovoljno da skuhaju svoj čobanac. Ako se netko prvi puta susreće s tim možda će biti malo nepovjerljiv, ali dio ekipa će sigurno kuhati s tim i vidjeti koja je njihova prednost – rekao je Vladimir Petošić, direktor općih poslova tvrtke Spin Vallis,.

Zainteresirani se još mogu prijaviti u turistički ured grada Požege ili na broj 034 274 900.

Pozeski kotlic plakat