Četvrtak, 07 Svibanj 2015 13:42

Rješavat će brojne prometne probleme

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD POŽEGA DOBILA PROMETNOG REDARA -

 POŽEGA – Prometne probleme u gradu Požegi uz policiju rješavat će i novo imenovani prometni redar. Da za takvo djelovanje ima potreba govori samo podatak o preko 1.000 izrečenih kazni za krivo parkiranje na IMG 9302području grada Požega, neprohodnosti pješačkih staza za majke s kolicima, pa i vrlo česti prometni zastoji i kolaps prometa u najužem centru grada. Tu problematiku će od sada rješavati Franjo Krvarić kao prometni redar grada Požega.

- Jedinice lokalne samouprave mogu imati i prometnog redara čime ćemo mi svakako poboljšati kvalitetu življenja u ovom gradu, posebno u onom dijelu gdje vozači nisu baš pažljivi, pa parkiraju na nogostupe, gdje osobe s invaliditetom i mame s kolicima ne mogu prolaziti. naš zaposlenik će to kvalitetno odrađivati u suradnji i s policijskim službenicima – najavio je dogradonačelnik Darko Puljašić predstavljajući prometnog redara.

- Propisano je da prometni redari lokalne samouprave imaju zadaću upravljati prometom, te kontrolirati i nadzirati vozila u nepropisnom parkiranju. On je na Policijskoj akademiji osposobljen za poslove prometnog redara i mi smo izdali sve potrebne suglasnosti i rješenja. U narednom periodu dakle posebno za parkiranje je nadležan prometni redar, a policija IMG 9298će i nadalje po pozivima građana izlaziti na teren – rekao je Zvonimir Lukačević, voditelj Odsjeka poslova sigurnosti na cestama PU Požeško-slavonske.

- Za početak djelovat ćemo preventivno i svim prekršiteljima izdavati upozorenje o prekršaju, a upravljat ću i s prometom u raskrižjima i drugim potrebama – istakao je prometni redar Franjo Krvarić, koji će biti obučen u uniformi s kapom i biti prepoznatljiv građanima, a imat će fotografski aparat da fotografira vozilo u prekršaju i uređaj za ispisivanje kazni. Može izreći kaznu od 300, 500 i 700 kuna ovisno o težini prekršaja. Za svaku kaznu plaćenu u roku od 3 dana odobravat će se popust od 50% kao i kod kazni koje izriče policija.

Tekst/Foto: Vladimir Protić