Utorak, 15 Srpanj 2014 16:25

Stanovnicima Koprivnice normalna širina ceste

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŽUC MODERNIZIRA CESTE NA PLETERNIČKOM PODRUČJU  -

POŽEŠKA KOPRIVNICA – Uzak samo tri metra, a uz to i potpuno dotrajao na mjestima, put za Požešku Koprivnicu odlazi u povijest, a stanovnici i gospodarstvenici iz tog naselja uskoro dobivaju novu široku prometnicu koja ih povezuje s državnom cestom Batrina-Pleternica. Nositelj investicije je Županijska uprava za ceste. – Potrebe i zahtjevi s terena traže dodatna sredstva, a mi imamo za te namjene oko 22 milijuna kuna. Na području Pleternice još je oko 30 kilometara makadamskih i neuređenih prometnica, a rješavamo najteže probleme. Ovdje se radi o proširenju lokalne ceste, gdje proširujemo nosivi sloj na 4,80 cm, stavljamo nosivi sloj 8 cm asfalta i sve presvlačimo sa slojem habajućeg asfalta. Investicija je vrijedna 1,5 milijuna kuna i znatno će doprinijeti sigurnosti prometovanja – rekao je na gradilištu Mijo Jozak, ravnatelj ŽUC-a, koji ističe da su ove godine i smanjena sredstva koja dobivaju s naslova države.
Mi nastojimo pitanje infrastrukture realizirati na cijelom području županije i vidljivo je unapređenje cesta. Ovo naselje je do sada imalo tek 3 metra široku cestu, i dobiva kvalitetnu cestu dužine 2.200 metara koja je potrebna i za nekoliko gospodarstvenika koji rade na ovom području. ŽUC vodi brigu o cijelom prostoru naše županije, paralelno radimo na još niz projekata, a među prvima ide projekt nogostupa na području grada Kutjeva. Nisam zadovoljan s razvojem jer očekujem daleko više od Ministarstva prometa i veza ali i Vlade RH u cijelosti, koja treba da se pobrine za ovaj prostor. Već godinu dana ja stalno govorim – I mi smo dio Hrvatske i očekujem skori sastanak s ministrom – kaže požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, ističući da je županija samo za vrijeme poplava pretrpjela štetu na cestovnoj infrastrukturi veću od 23 milijuna kuna.
Zadovoljna uređenjem jedne duže prometnice na njenom području bila je i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. – Mi svake godine malo, po malo rješavamo pitanje rekonstrukcije cesta, zajedno sa ŽUC-om ili kroz projekte Hrvatskih cesta i kroz projekte koje provodimo kao grad. Ovo je naselje u posljednje dvije godine dobilo vodu, izvršena je rekonstrukcija niskonaponske mreže jer je bilo problema s padom napona, a sada dobivaju i moderniziranu prometnicu – rekla je gradonačelnica Jozić, koja je zadovoljna tempom uređenja na području Pleternice u odnosu na niz godina prije kada je na vlasti bio SDP, i kada se na području Pleternice nije asfaltirao niti jedan centimetar cesta kojima je upravljao ŽUC. Zadovoljna je što se danas radi ravnomjerno na cijelom području županije.