Nedjelja, 15 Lipanj 2014 16:55

Druga smjena otišla u Drenovce

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

VATROGASCI POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE I DALJE POMAŽU POPLAVLJENOM PODRUČJU  -

POŽEGA – Druga smjena vatrogasaca s područja Požeško-slavonske županije otišla je put Drenovaca, pomoći stanovnicima poplavljenih područja. U drugoj smjeni otišlo je dodatnih 2 kombinirana vatrogasna vozila i vatrogasna autocisterna s ukupno osam vatrogasaca. Oni će na području Drenovaca i okolnih sela raditi na čišćenju prostora visokotlačnim pumpama i pomagati stanovništvu u raskrčivanju kuća i prostora za život.
Vatrogasce su na put ispratili zapovjednik VZŽ Josip Ugrin, predsjednik VZŽ Željko Petrović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je prošli tjedan i obišao prvu smjenu vatrogasaca, ali i sam po prvi puta boravio na tom području. - To je strašno za vidjeti, i sve razmjere katastrofe, ne samo elementarne nepogode, koja je zahvatila ovo područje. Na tom području se i ratovalo, ali nije ni približno teško stradalo niti izgledalo poslije rata, kako izgleda sada – rekao je župan Tomašević na ispraćaju, upozorivši vatrogasce da uspješno obave sve zadaće koje se stavljaju pred njih, da pomognu stradalim stanovnicima, da čuvaju jedan drugog od mogućih stradanja, jer ne znaju što ih tamo čeka, te da dostojno predstave našu županiju.
Po potrebi DUSZ i daljnje zapovjedi VZŽ je spremna poslati još ekipa, jer i za ovu su se dobrovoljno javili vatrogasci a iskazuje ih još svoju spremnost otići na stradala područja i pomoći stanovništvu.