Četvrtak, 12 Lipanj 2014 11:10

Obilježena 22. godišnjica smrti Antuna Božića

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ANTUN BOŽIĆ PRVI PREDSJEDNIK HDZ-a GRADA POŽEGE  -
Njegova žrtva nije bila uzaludna

 POŽEGA – Nakon 22 godine obitelji je još uvijek jednako teško, ali ono što mogu reći to je da žrtva moga brata i svih branitelja nije bila uzaludna i da nije zaboravljena – rekla je Marija Bajt, bivša saborska zastupnica i dužnosnica HDZ-a, u prigodi obilježavanje 22. godišnjice smrti Antuna Božića, prvog predsjednika HDZ-a Požega i časnika hrvatske vojske.
Povodom obljetnice smrti uz grob Antuna Božića molitvu je vodio pater Zlatko Papac, a uz članove obitelji vijence, cvijeće i svijeće položile su delegacije Gradskog odbora HDZ-a Požega i Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije.
IMG 0379- Puno je godina prošlo i ove mlađe generacije članova HDZ-a ne mogu tako lako sagledati doprinos koji su pojedini članovi HDZ-a, posebno gospodin Ante Božić dali za našu stranku u gradu Požegi, i koliko su doprinijeli da bi danas imali i HDZ-e ali i da bi imali mogućnost djelovati u slobodnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj. To je njihov nemjerljiv doprinos a posebno moramo poštivati i uvažavati ono teško vrijeme kada su stvarali stranku i članovi HDZ-a se ne smiju odreći takvih ljudi bez kojih danas ne bi bilo ni nas. Zbog toga ćemo se uvijek sjećati Antuna Božića i posjećivati njegov posljednji dom – rekao je Vedran Neferović, zamjenik predsjednika GO HDZ-a Požega.