Petak, 04 Travanj 2014 09:35

Grad Požega počeo ciklus ulaganja u rekreacioni centar

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Novi tereni, novi sadržaji za male i velike

 POŽEGA – Nakon dugog niza godina počelo je jedno studiozno i kapitalno ulaganje u Rekreacioni centar u Požegi, jednu zelenu i sportsku oazu gotovo u centru grada, koju nemaju mnoge gradske sredine. Vrijednost jednog tako velikog prostora, uz rijeku s puno zelenila, sportskim sadržajima za građane, a posebno djecu, novo rukovodstvo grada Požege ocijenilo je izuzetnim, te mu odlučilo dati novi štih, urediti postojeće ali i izgraditi nove sportske terene, napraviti nova šetališta, biciklističke staze, igralište za boćanje, novo i daleko veće igralište za djecu, urediti parkirališta i ograditi cijeli prostor te onemogućiti ulazak motornih vozila u prostor za rekreaciju.
IMG 2980- Radovi su krenuli jesenas kad smo uklonili površine koje su zarasle u šikaru, a sada smo ih nastavili i u ovoj prvoj fazi grad Požega namjera uložiti milijun kuna. Određene površine će se dovesti svrsi, a prvenstveno nam je želja urediti prostor da bude dostupan svim generacijama građana. Uredit će se nogometno igralište po dimenzijama da se mogu igrati službene utakmice, presvući sve asfaltirane podloge rukometnog, košarkaškog i odbojkaškog terena s kvalitetnijim podlogama, uredit ćemo novo igralište za djecu po standardima. U tom prostoru moći će se naći sve generacije Požežana. Očekujemo veću posjetu i sportaša i ljudi koji u slobodno vrijeme šetaju, a našim sportskim klubovima u gradu osiguravamo veće korištenje terena. IMG 3003Prostor Rekreacionog centa želimo osmisliti i s novim sadržajima, a neke ćemo uređivati i u drugoj fazi iduće godine – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović za obilaska radova na rekreaciji koje izvodi Niskogradnja Jurčak, određene podloge radit će proizvođači tih sportskih terena, a za dječje igralište razgovara se i s proizvođačem s područja naše županije. Radovi će biti gotovi za 60 dana.
Gradonačelniku su se javili i mladi koji koriste skate park, ponudivši svoju pomoć u uređenju. Taj dio će ostati, kaže Neferović, ali uz uvjet korisnika da se više vodi računa o njemu i da na tom prostoru ne ostaje ona vrsta otpada koja nije primjerena na sportskim terenima, prije svega mislio je na boce i staklo od pića.
IMG 2990- Ovo je izvanredna pozicija u blizini centra grada, koja Požegi treba, a treba je dovesti u uredno stanje i dostupno svima sa više sadržaja. Nije to najvažniji dio u gradu, ali sada imamo mogućnosti to napraviti, a jako dugo nije ništa bilo rađeno – dodao je gradonačelnik Neferović. Od novih sadržaja koje grad Požega nije do sada imao svakako je najavljeno igralište za boćanje koje će privući nove igrače. Kako je projekt opsežan i predviđa nove sadržaje, nešto od toga će se i kandidirati kroz projekte Europske unije za financiranje, pa se tako otvara mogućnost i izgradnja jedne sportske dvorane na ovom području.