Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 10:45

Za nastavak očekuju pomoć države

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ZGRADA NOVOG DJEČJEG VRTIĆA STAVLJENA POD KROV -

ČAGLIN - Dječji vrtić u Čaglinu dobio je završetkom prve faze svoje osnovne konture, zapravo vrlo velike zgrade za mali vrtić jer su prilikom gradnje poštovani potrebni pedagoški i odgojni standardi. - Dječji vrtić je sada pod krovom, završena je prva faza u koju je uloženo 1,2 milijuna kuna. Sad smo se prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja gdje tražimo još dva milijuna kuna da ga stavimo u funkciju. Kapacitet je dvadesetoro djece – kaže načelnik općine Čaglin, Ivan Đurina.
Već ranije sudjelujući na jednom natječaju Općina Čaglin dobila je sav potreban namještaj, opremu za dječji vrtić i didaktičku opremu i igračke za djecu u vrijednosti 400 tisuća kuna.
- Uz zgradu Dječjeg vrtića planiramo postaviti i urediti dječje igralište u koje ćemo uložiti oko 100 tisuća kuna – dodaje načelnik Đurina, koji očekuje dalju pomoć države za razvoj ove najnerazvijenije općine Požeško-slavonske županije. Ovih dana se montira i oprema u novu Sportsku dvoranu, monteri montiraju radijatore za grijanje, postavljaju se koševi, golovi, sprave za vježbanje, tako da bi se od slijedeće školske godine moglo očekivati i otvorenje sportske dvorane.