Srijeda, 26 Ožujak 2014 10:47

Studentski poslovni inkubator za izradu projekata

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NOVI PROJEKT POŽEŠKOG VELEUČILIŠTA ZA NEZAPOSLENE I STUDENTE  -

POŽEGA – Požeško Veleučilište krenulo je s realizacijom novog projekta Student Business Incubator, koji je namijenjen prvenstveno nezaposlenim osobama, studentima i izvanrednim studentima te nastavnicima koji imaju želju naučiti kako izrađivati projekte te na taj način pomoći sebi u pronalaženju posla ali i široj zajednici podizanjem pozitivne poduzetničke klime.
IMG 2412- Ideja projekta koji je sufinanciran od Europske unije je pokretanje samozapošljavanja u području poduzetništva kroz izgradnju kapaciteta u Požegi, tj. izgradnje jednog informatičkog kabineta, te kroz organizaciju niza edukacija koje bi se orijentirale isključivo na izradu poslovnih planova za poduzetnike. Planirano je 40 polaznika, koji će nakon obuke dobiti certifikat EBCL na razini EU za pisanje poslovnih planova, koji će im pomoći u budućem traženju posla ili vlastitog poduzetničkog poduhvata – rekao je v.d. prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi dr. sc. Berislav Andrlić, koordinator ovog projekta, koji dodaje da će za nekoliko mjeseci biti raspisan natječaj za odabir polaznika.
Vrijednost cijelog projekta je 140 tisuća eura, istakao je v.d. dekana Veleučilišta dr. sc. Dinko Zima. IMG 2417– Ovo je treći projekt koji provodi Veleučilište u Požegi uz potporu Europske unije, a partneri u ovom projektu koji se financira preko HZZ-a su Regionalna razvojna agencija Panora i HGK Požeško-slavonske županije. Polaznici u projektu će biti 20 izvanrednih studenata i 20 nezaposlenih osoba koje moraju imati minimalno završenu SSS, koji će u sklopu projekta proći sve potrebne edukacije. Projekt će trajati 18 mjeseci.

IMG 2419- Kroz ovaj projekt se potiče poduzetništvo mladih, suradnja s gospodarstvom i ojačava Veleučilište – istakla je Marija Rehnicer, direktorica HGK požeške županije.