Nedjelja, 23 Ožujak 2014 20:29

U drugi krug idu Nikolić (SDP) i Budimir (HDZ)

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NAKON PREBROJAVANJA GLASOVA NA LOKALNIM IZBORIMA U KUTJEVU NITKO NEMA NATPOLOVIČNU VEĆINU GLASOVA - IZBOR GRADONAČELNIKA IDE U DRUGI KRUG -

KUTJEVO - Biračka mjesta na prijevremenim izborima u Gradu Kutjevu su zatvorena, a nakon prebrojavanja glasova i dostave podataka u Izborno povjerenstvo jasno je da se odluka o imenu gradonačelnika nije donijela. Nitko od kandidata nije dobio natpolovičnu većinu glasova, pa se odluka čeka u drugom krugu. Po neslužbenim rezultatima najviše glasova je dobio kandidat SDP-HSU Ivica Nikolić, a drugi po broju glasova je kandidat HDZ-a Josip Budimir. Treći rezultat je dobila kandidatkinja HDSSB-a Josipa Miličević, kojoj je nedostajalo 40-tak glasova za ulazak u drugi krug.

Za Gradsko vijeće najviše glasova dobila je koalicijska lista SDP-HSU i za sada osvaja 5 vijećnika, drugi je HDZ koji osvaja 4 vijećnika, a treći HDSSB koji osvaja 3 vijećnika. Po jednog vijećnika osvojio je HSS, Nezavisna lista Željke Antunović i HSP u koaliciji sa nezavisnom listom Ante Pavkovića. Gradsko vijeće broji 15 vijećnika.