Nedjelja, 23 Ožujak 2014 15:35

Kutjevački izbori bez incidenata uz odziv od 43%

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ODRŽAVAJU SE PRIJEVREMENI LOKALNI IZBORI U GRADU KUTJEVO ZA GRADONAČELNIKA I GRADSKO VIJEĆE  -

KUTJEVO – Građani Kutjeva i okolnih naselja danas imaju prijevremene izbore za lokalnu vlast. Biraju između šest lista novog gradonačelnika, a između čak 8 lista svojih novih 15 vijećnika Gradskog vijeća. Ovako velika ponuda gradonačelničkih kandidata gotovo sigurno najavljuje da građani Kutjeva neće danas dobiti svoga gradonačelnika, nego će se o tome čekati još 14 dana, kada će dvoje s najviše glasova pokušati do pobjede doći u drugom krugu.

Glasačko mjesto u OŠ Z. Turkovića KutjevoIzbori na ukupno 21. biračkom mjestu prolaze mirno i nije zabilježen niti jedan incident. No izbore karakterizira i slabiji dopodnevni odziv glasača, pa je tako do 11 sati izašlo samo 15% glasača, a po podatcima u 15 sati to stanje je bolje s 43%. 

Danas će Kutjevčani izabrati svoje nove vijećnike, njih 15 koji bi trebali u slijedećih tri godine pokušati pokrenuti Kutjevo i riješiti pitanje milijunskih dugovanja. Kako za tih 15 mjesta konkurira ukupno 120 kandidata s čak 8 stranačkih i nezavisnih lista, ne očekuje se prevlast niti jedne opcije, nego će do vlasti doći putem poslijeizbornih koalicija.