Petak, 21 Ožujak 2014 15:30

Prijem novorođenih beba u gradu Pleternici

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Svakom novorođenom po 1.000 kuna
 

PLETERNICA – U sklopu svoje pronatalitetne politike grad Pleternica organizirao je prijem novorođene djece koja su rođena u posljednja tri mjeseca prošle godine. Djecu i roditelje u Gradskoj vijećnici primila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić te svako dijete darivala po 1.000 kn.
 - Ovo je bila dodjela novčanih potpora, za 26-ero djece, kada mi čestitamo roditeljima na njihovoj djeci, a naravno i reći što je to sve što grad Pleternica čini za djecu. Grad Pleternica nosi titulu Grada prijatelja djece, na koju smo ponosni, a i dalje ćemo raditi kako bismo poboljšavali uvjete života našoj djeci. Prošle godine smo izgradili novi dječji vrtić vrijedan 11,5 milijuna kuna, kapaciteta za 150-ero djece i nemamo više liste čekanja za vrtić. Jedan smo od gradova koji predškolski odgoj drži na visokoj razini jer imamo organizirane i četiri dječje igraonice po našim naseljima te igraonicu u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Ulagali smo u nekoliko dječjih igrališta po svim naseljima grada Pleternice koje radimo zajedno s Udrugama koje su aktivne na našem području – istakla je gradonačelnika Antonija Jozić, podsjećajući da je upravo jedno takvo igralište, za koje je inicijativu dala udruga građana, nedavno otvoreno u Gradcu na radost predškolske i školske djece ali i roditelja koji su sada bezbrižni jer im djeca borave na sigurnom.
Na prijemu su bili Sara Baketarić, kći Ane i Ivana iz Pleternice, Andrej Beljo, sin Renate i Tomislava iz Sulkovaca, Iva Malenica, kći Marije i Branimira iz Pleternice, Fabijan Bello, sin Mateje i Sebastijana iz Pleternice, Nikola Šolčić, sin Snježane i Valentina iz Gradca,  Dora Olšap, kći Martine i Tomislava iz Pleternice, Marta Vidakušić, kći Lidije i Antonija iz Pleternice, Lovro Zirdum, sin Jele i Ivana iz Pleternice, Leonardo Lešković, sin Sandre i Tomislava iz Pleternice, Mia Crnković, kći Kristine i Josipa iz Viškovaca, Ivan Hoborka, sin Josipe i Krešimira iz Pleternice, Klara Trnačić, kći Julijane i Ivana iz Bzenice, Rafael Markota, sin Snježane i Marka iz Pleternice, Lea Fridrih, kći Andreje i Krune iz Resnika, Teo Vračić, sin Kristine i Jurice iz Pleternice, Bruno Katušić, sin Maje i Gorana iz Pleternice, Nikolina Turkalj, kći Marijane iz Viškovaca, Gabrijela Zeljko, kći Barbare i Joze iz Gradca, Valentina Bilmez, kći Sanele i Ivana iz Gradca, Anabell Vala, kći Antonije i Branka iz Pleternice, Leonardo Krajnović, sin Anite iz Sulkovaca, Brigita Marijanović, kći Silvije i Zorana iz Pleternice, Ela Ključević, kći Majde i Šime iz Gradca, Antonio Zubčević, sin Dragice i Krunoslava iz Knežaca, Petra Kladarić, kći Đurđice i Marka iz Gradca.