Četvrtak, 20 Ožujak 2014 10:21

Pakrac pripremio 15 projekata vrijednih 600 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

OBILJEŽEN DAN GRADA PAKRACA I BLAGDAN ZAŠTITNIKA SV. JOSIPA -

PAKRAC – Pakračani su obilježili Dan grada i blagdan njegova zaštitnika sv. Josipa a svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj tim povodom prisustvovali su, među ostalim, predstavnici prijateljskih gradova iz Hrvatske i Slovačke, japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Ide i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.
Govoreći o zbivanjima u proteklih godinu dana gradonačelnik Davor Huška je istakao kako su taj period obilježila dva ružna događaja: gašenje pakračke bolnice kao pravnog subjekta i poništenje natječaja za gradnju akumulacije Šumetlice što znači da pitanje kvalitetnog snabdijevanja vodom tog područja ostaje neriješeno. Nasuprot tome, uspješno je realiziran projekt Stazama kune i lipicanca te je izgrađen drugi poduzetnički inkubator. - U pripremi imamo 15 projekata ukupne vrijednosti 600 milijuna kuna kroz koje će se osigurati posaoIMG 5862 za 240 ljudi no, bojimo se kako ćemo osigurati sredstva za njihovo sufinanciranje. Već dvije godine iz državnog proračuna nismo dobili nikakvu pomoć a nakon što se iduće godine ukine Zakon o područjima od posebne državne skrbi ostat ćemo bez još 3 milijuna kuna u proračunu – kazao je gradonačelnik Davor Huška.
Obraćajući se prisutnima ministar Maras je istakao kako će se istina, Zakon o područjima od posebne državne skrbi ukinuti ali će se drugim zakonom pomagati sredinama poput Pakraca koje se još oporavljaju od rata. - U tom zakonu se neće zaobići ovakve sredine a osobito se neće zaobići Slavonija jer je to regija u koju se posljednjih 20 godina najmanje ulagalo – kazao je IMG 5990ministar Maras pohvalivši posebno pakrački Poduzetnički centar koji je, dodao je, jedan od najboljih u Hrvatskoj.
U povodu Dana grada Pakraca uručena su i javna priznanja. Pečat Grada Pakraca dobili su Urs Weber iz Švicarske (posmrtno), Tihomir Tomičić iz Zadra i Petar Božić iz Pakraca dok je Zlatna plaketa "Grb Grada Pakraca" dodijeljena ministru Gordanu Marasu, Ivici Matešu i Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata RH.