Subota, 08 Veljača 2014 14:46

Za 12 redovnih i 5 izvanrednih studenata po 850 kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GRAD POŽEGA POVEĆAO BROJ STUDENATA KOJI DOBIVAJU STIPENDIJU  -

POŽEGA – U posljednjih dvanaest godina grad Požega je raspisao jedanaest natječaja za dodjelu stipendija studentima s područja grada Požege i dodijelio ukupno 79 stipendija po natječajima i 17 izvanrednih stipendija po 750 kuna mjesečno. Prošle godine je 39 studenata diplomiralo, njih četvero je zaključilo Aneks Ugovor o vraćanju stipendije, četvero je trajno oslobođeno vraćanja primljene stipendije, 17 je primalo izvanrednu stipendiju na određeno vrijeme, a njih 13 je primalo stipendiju u 2013 godini. Ove godine grad Požega stipendira 12 redovnih i 5 izvanrednih studenata sa iznosom od 850 kuna mjesečno što je uvećano za 100 kuna više nego prijašnjih godina, a novost je i stipendiranje darovitih učenika. Većina stipendista su budući inženjeri i profesori. Studiraju na strojarskim fakultetima, PMF-u, računarstvo, psihologiju, glazbu, hrvatski jezik i književnost itd. Ove godine je iz Proračuna grada Požege izdvojeno 325.000 kuna za stipendije učenika i studenata što je puno više nego prijašnjih godina. Danas je ugovore o stipendiranju za 17 studenata uručio gradonačelnik Vedan Neferović, te im poručio.  
 - Za iduću godinu razmatramo da na još jedan način pokušamo olakšati vaš boravak izvan Požege. Razmišljamo da Grad kroz svoj program za studente olakša troškove stanovanja, uz mogućnost da se u jednom iznosu iznajme stanovi, obzirom da studentski domovi imaju ograničene kapacitete. Preko Grada osigurali bismo tako smještaj u stanovima u Zagrebu, Osijeku ili Zadru, gdje imamo dosta studenata, gdje vas može više biti, a za manje novaca - rekao je Vedran Neferović požeški gradonačelnik.
Također im je čestitke uputio i prof. dr. sc. Borislav Miličević, savjetnik gradonačelnika. -Vaš rad i trud grad Požega prati i nastoji pomoći da čim prije dosegnete ono što želite, s nadom da ćete se, barem većina vas, vratiti i s istim žarom s kojim pristupate studiranju nastaviti rad za koji se obrazujete. Osobno sam ovdje da vam i kao pripadnik sveučilišne zajednice kažem da ste dobro došli i uvijek budite ponosni na ovaj grad.
Prošlog mjeseca gradonačelnik Vedran Neferović je donio odluku o stipendiranju darovitih učenika srednjih škola kojom će se u 2014. godini stipendirati četiri redovita učenika drugih, trećih i četvrtih razreda srednje škole sa iznosom od 400 kuna mjesečno. Natječaj je raspisan 23. siječnja 2014. godine i još traje.
 - Želio bi se zahvaliti Gradu Požegi i gradonačelniku Neferoviću u ime svih stipendista u nadi da ćemo opravdati to što nas stipendiraju, te da ćemo se jednog dana nakon završetka studija, i vratiti u Grad Požegu i zaposliti se - rekao je Romario Vijačkić student strojarstva u Slav. Brodu, koji je za vrijem srednjoškolskog obrazovanja na Tehničkoj školu u Požegi odnio niz nagrada kao inovator, kako domaćih tako i inozemnih. (AGM Kruna)