Četvrtak, 06 Veljača 2014 13:22

Uskoro sva naselja s dječjim igralištem

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRORAČUN OPĆINE KAPTOL POMAŽE SVOJIM DRUŠTVIMA I UDRUGAMA -

KAPTOL - Program javnih potreba u kulturi ove će godine u općini Kaptol biti težak oko 170 tisuća kuna. Tim iznosom općina će financirati rad desetak udruga ali i priredbe koje će ove godine biti organizirane u kaptolačkom kraju, od tradicionalne Pudarijade do sajma Vinokap, Martinja, festivala Zlatni glas Zlatne doline i Žetvenih svečanosti Češke besede.
I ove će se godine općina Kaptol sa simboličkim iznosom uključiti u arheološke radove koji se izvode, a tu je i sufinanciranje rada odjela Glazbene škole, te nastavak radova na uređenju doma u Alilovcima za što je osigurano 50 tisuća kuna.
Program javnih potreba u sportu predviđen je s iznosom od 139 tisuća kuna.
- Planiramo i izgradnju jednog dječjeg igrališta u Podgorju. Nakon toga na redu bi bila izgradnja dječjeg igrališta u Alilovcima čime bi u općini Kaptol svako naselje imalo dječje igralište - kaže načelnik općine Mile Pavičić.
U općini Kaptol ni ove godine u proračunu nisu zaboravili na one najugrožnije. Socijalni je program težak 380 tisuća kuna. U općini uz to sufinanciraju i boravak djece u drugim vrtićima za što godišnje izdvajaju 90 tisuća kuna.

Akcija prikupljanja elektroničkog otpada

U tijeku je akcija prikupljanja elektroničkog otpada. Akcija će trajati sve do kraja veljače te iz općine pozivaju sve stanovnike da svoje neispravne elektroničke uređaje, od hladnjaka do perilica, računala, mobitela, punjača, televizora i slično mogu bez ikakvih problema predati u Općinu Kaptol.
Sav elektronički otpad koji se prikupi bit će isporučen tvrtki koja se bavi prikupljanjem elektroničkog otpada. Budući da je ovakav način prikupljanja otpada ekonomski i ekološki isplativ, prilika je to da se stanovnici kaptolačkog kraja riješe stvari koje su im nepotrebne, ali i da recikliranjem zaštite svoju okolinu. U svakom slučaju mnogo je bolje nego li da takav otpad završi na divljim deponijama ili vodotocima što je prijašnjih godina bio slučaj jer se otpad nije prikupljao na ovako organizirani način. Općina Kaptol zaprimat će elektronički otpad bez naknade i posebne evidencije, svakoga dana od ponedjeljka do petka u vremenu od 7,30 do 15, 30 sati.