Srijeda, 24 Siječanj 2024 12:22

Uz blagdan sv. Franje Saleškoga, zaštitnika novinara, pleternička gradonačelnica Marija Šarić upriličila druženje s novinarima uz slavonski doručak

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

TRADICIONALNO OBILJEŽILI BLAGDAN SV. FRANJE SALEŠKOG ZAŠTITNIKA NOVINARA -

POŽEGA - Nastavljajući dobru tradiciju, uvedenu prije 17 godina, pleternička gradonačelnica Marija Šarić, kao  njeni prethodnici na mjestu gradonačelnika, organizirala je druženje i svečani slavonski doručak s novinarima lokalnih glasila Požeštine, te Brodsko-posavske županije upravo na blagdan sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara. Tradicija je to koju je uveo još bivši pleternički gradonačelnik Franjo Lucić, nastavila gradonačelnica Jozić, a njihovu tradiciju nastavila je gradonačelnica Šarić.

Doručak je organiziran u Restoranu Klas u Pleternici a to je ujedno bila prilika i prigoda da gradonačelnica Marija Šarić uputi čestitke novinarima i djelatnicima medija njihov dan te zahvali svima na urednom i korektnom praćenju, isticanju pozitivnih i bitnih projekata za grad Pleternicu, te davanje podrške u svakodnevnom radu i razvoju grada Pleternice i pleterničkog kraja. - Drago mi je das mo se tradicionalno okupili povodom blagdana sv. Franje Saleškog, vašeg zaštitnika. Hvala na dolasku što podržavate ovu našu tradiciju, a nama je drago da se bar jednom godišnje okupimo, razmijeniti neke nove ideje, već smo neke natuknuli prije a za narednu godinu koja je pred nama.

Iza nas za grad Pleternicu bilo je puno izazova i novih projekata, a napomenut ću samo one najveće: otvorenje Muzeja bećarca, potpis ugovora za gradnju Centra za starije osobe koji su najznačajniji i najveće financijske vrijednosti. Ti projekti donose novu energiju u Grad Pleternicu, nove ljude, nove vrijednosti, nove prilike. S druge strane imali smo i velike izazove, veliko nevrijeme koje je poharalo Pleternicu i okolna naselja, ali skupili smo glave svi i kad su loše stvari i izašli još jači i iz nepogode. Zahvaljujem svima vama na podršci, što ste pratili sve ove naše dobre projekte i pozitivna događanja koji doprinose boljitku naših sugrađana, a isto tako bili ste i izvještavali dok je bilo nevrijeme i svi oni izazovi. Sve te vaše informacije su izuzetno važne kako bi naši građani što prije doznali pravodobne informacije. Hvala vam na tome i veselim su dobroj suradnji i u ovoj godini koja je pred nama.