Četvrtak, 25 Siječanj 2024 09:23

Prijem za roditelje poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - U Maloj vijećnici Požeško-slavonske županije, županica Antonija Jozić susrela se s roditeljima poginulih hrvatskih branitelja, što je bila prilika za razgovor, kako o prošlim vremenima, tako i o njihovim svakodnevnim potrebama.

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Požege, na čelu s predsjednicom Katom Ronko, djeluje dugi niz godina, sudjelujući na obilježavanju svih važnih obljetnica iz Domovinskog rata i umrežavajući se s udrugama roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz raznih krajeva Hrvatske.

Najvažnije od svega, čine ono što je dužnost svih stanovnika Republike Hrvatske - trajno čuvaju spomen na svoju djecu i istinu o obrambenom Domovinskom ratu.

- Za slobodu i neovisnost naše Domovine podnesena je golema žrtva, darovani su brojni životi, a žrtvi hrvatskih branitelja, jednaka je jedino žrtva njihovih obitelji koje 365 dana u godini osjećaju prazninu. I dalje ćemo činiti sve da se žrtva naših vitezova poštuje i ne zaboravi, a jednako tako dužni smo iskazivati neprestanu zahvalnost i biti podrška njihovim roditeljima i obiteljima koji su izgubili najvrjednije što su imali – istaknula je Jozić, dodavši kako će Požeško-slavonska županija i ove godine nastaviti praksu objave javnog poziva putem kojega će financirati projekte usmjerene zaštiti i promicanju vrijednosti i istine o Domovinskom ratu.