Četvrtak, 11 Travanj 2013 13:25

Volim svoj grad Požegu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

NAJAVLJENA 4. EKOLOŠKO EDUKATIVNA AKCIJA - 

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požege uz pokroviteljstvo grada Požege po 4. puta organizira Ekološko edukativnu akciju „Volim svoj grada Požegu 2013.“ Manifestaciju koja se odvija tijekom travnja i svibnja najavio je predsjednik Turističke zajednice Zdravko Ronko. Već 12. travnja počinje i akcija čišćenja i uređivanje školskih okoliša na osnovnim školama grada Požege, a 09. svibnja u pješačkoj zoni djeca iz dječjih vrtića održat će likovnu radionicu i ukrasiti šetališne površine živim bojama.

Od 13. svibnja Turistička zajednica raspisat će natječaj za likovne radove djece u dječjim vrtićima, a za likovne i literarne radove učenika osnovnih škola.

U sklopu akcije održat će se izbor za najljepšu okućnicu privatne kuće i izbor najljepšeg balkona na području grada Požege. Direktor TZ Bruno Horvat najavio je i vrijedne nagrade za najljepšu okućnicu od 800, 1.000 i 1.200 kuna, te za najljepši balkon od 400, 500 i 600 kuna. Prijaviti se mogu svi građani do 31. svibnja.ronac

 - Kod okućnica ocjenjivat će se uređeni kamenjar, vrt, terasa, povrtnjak vodene površine, njegovanje starih vrsta cvijeća, raskoš cvijeća, te uređenje ulaza, a kod balkona raskoš cvijeća i opći dojam. Očekujemo prijave i pozivamo građabne da se prijave na ove natječaje, a sve prijavljene obići će komisija i donijeti ocjene – istakao je Horvat.