Srijeda, 17 Travanj 2013 15:08

Nova prometnica uskoro povezuje Požegu s autocestom

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

USKORO BRŽE U GRAD NOVIM ROTOROM -

 

POŽEGA – U gradu Požegi trenutno je u izgradnji nekoliko novih prometnih rješenja koje će uvelike olakšati prometnu problematiku i sigurnost učesnika u prometu, ali i skratiti Požežanima izlazak na autocestu. IMG 6572Gradilišta u gradu Požegi na zapadnoj obilaznici, novoj šetnici uz Orljavu koja osigurava lakši i sigurniji prolazak tisuće učenika prema školi i gradilište ceste Požega – Nova Kapela s požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom obišao je član Uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković. – Evo prošli smo cestu Požega - Vrhovci - Nova kapela, na kojoj je investicija oko 14 milijuna kuna, i to će biti najkraća poveznica s autoputom dugačka 21 km. To je gotovo i toliko minuta do autoceste. Ovaj tjedan bit će završeno asfaltiranje – istakao je gradonačelnik Ronko, koji je najavio i postavljanje novog i modernog semafora koji će upravljati prometom na pješačkom prijelazu u Osječkoj ulici, koji povezuje šetnicu uz Orljavu i najkraći je put učenicima od željezničkog i autobusnog kolodvora do četiri srednje škole.

IMG 6585- Ovdje na rotoru dobro napredujemo i bit će prije izvršeni radovi nego što je po ugovoru predviđeno. Investicija 15 milijuna kuna bit će gotova do kraja travnja. Zahvaljujem se svima koji su bili uz nas, zahvaljujem se Hrvatskim cestama jer su u ove investicije dali 30 milijuna kuna, hvala i zaposlenicima koji su dali sve od sebe da ovo uradimo i olakšamo prometovanje – zaključio je Ronko i najavio skoru gradnju novog trgovačkog centra od svibnja, koji bi trebao biti gotov slijedeće godine u proljeće.

IMG 0014Nenad Maljković je najavio uskoro i novi plan gradnje cestovnih objekata koji će uskoro biti donijet u Hrvatskim cestama, a za brzu cestu Pleternica-Požega-Brestovac-autocesta nije imao podataka o njenoj gradnji.