Petak, 01 Veljača 2013 13:11

Na proljeće novi vrtić i poduzetnički inkubator

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

ULAGANJA NA PODRUČJU GRADA PLETRNICE NASTAVLJAJU SE I OVE GODINE  -

 

PLETERNICA - Zahvaljujući pristiglom bespovratnom novcu iz fondova i ministarstava, proračun grada Pleternice na zadnjoj je sjednici Gradskoga vijeća proračun povećan za dva milijuna kuna, zbog čega je u konačnici lani proračun iznosio oko 30 milijuna kuna. Riječ je novcu za projekt male hidroelektrane, javnu vatrogasnu postrojbu županije te još nekoliko projekata ukupne vrijednosti više od milijun eura.

Za ovu je godinu proračun usvojen u iznosu od 24 milijuna kuna. Izvorni prihodi grada Pleternice iznosi tek šest milijuna kuna.

Uz tehnologijsko inovacijski centar s inkubatorom u Pleternici se gradi i gradska knjižnica i čitaonica, dječji vrtić koji se privodi kraju, a tu su i ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

Grad Pleternicu i ove godine očekuje nastavak radova na izgradnji knjižnice i čitaonice. Riječ je o kapitalnom projektu vrijednom oko deset milijun kuna kojega financijski podupire Ministarstvo kulture. Izgradnja je započela prije dvije godine te je do sada utrošena polovica tog novca.

Pleterničani su zainteresirani da ovaj hvale vrijedan projekt bude što prije realiziran baš kao i Tehnologijsko inovacijski centar s inkubatorom čija se izgradnja privodi kraju. Završetak radova očekuje se u idućih mjesec i pol dana do kada bi trebao biti uređen okoliš ali i završeno njegovo unutrašnje opremanje. Tehnologijski je centar namijenjen poduzetnicima početnicima ali i svima onima koji žele pridonijeti razvoju gospodarstva. Kako se radovi na izgradnji Tehnologijsko inovacijskog centra s inkubatorom privode kraju sve više je osoba zainteresiranih da koriste njegove pogodnosti.

Među kapitalnim objektima grada Pleternice čija je realizacija u tijeku i je i novi dječji vrtić površine dvije i pol tisuće četvornih metara, što bi zadovoljilo potrebe građana Pleternice u idućem razdoblju. Novi vrtić ima kapacitet za smještaj 150 djece. Izgradnja novog dječjeg vrtića trebala bi biti završena na proljeće ove godine.

V.Re.