Srijeda, 06 Veljača 2013 09:42

Novi kolegij „Zdravlje u zajednici“

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

MEDICINSKI FAKULTET IZ ZAGREBA PROVODIT ĆE TERENSKU NASTAVU U NAŠOJ ŽUPANIJI  -

 

IMG 1062POŽEGA – Na području Požeško-slavonske županije već sedamnaest godina oko 250 studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu provodi terensku nastavu a po novom prijedlogu koji je županija prihvatila cijeli program će se provoditi unutar novog kolegija, a naša županija bi bila jedina županija na čijem području bi se provodila terenska nastava za studente. Novi kolegij „Zdravlje u zajednici“ predstavila je voditeljica predmeta „Zdravlje u zajednici“, prof. dr. sc. Vesna Jureša, prodekanica za nove studijske programe na Medicinskom fakultetu u Zagrebu koja ističe - Ovdje smo izvrsno primljeni i ovdje su zdravstvene ustanove izvrsno organizirane i međusobno umrežene, rekla bih idealan model. Ideja je da se ide korak dalje, odnosno da studenti doprinesu unapređenju zdravlja populacije u ovoj županiji. I to na način da županija definira prioritete zdravstvenih poteškoća svoje populacije, a da studenti budu ti koji će s ostalim zdravstvenim djelatnicima sudjelovati u izvršenju dijela programa, odnosno u prevenciji.

Predstavljanju novog kolegija koji ima za cilj studentima završne šeste godine medicinskog studija osigurati kvalitetnu terensku nastavu te da tu nastavu upotpune s iskustvima i sadržajima u županijskim zdravstvenim ustanovama te da za vrijeme nastave studenti provode istraživanja na terenu, zdravstveno-odgojne i zdravstveno ekološke programe, prisustvovali su prof. dr. sc. Sven Seiwerth, prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta i prof. dr. sc. Jadranka Božikov, ravnateljica Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ iz Zagreba.

Potporu novom kolegiju dao je i župan Marijan Aladrović svojom odlukom, jer to znači samo proširenje dosadašnje suradnje, koju bi sigurno svaka sredina poželjela. Uz njega goste su primili zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha i prof. dr. sc. Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.