Petak, 24 Kolovoz 2018 10:38

Kutjevačka Europska razvojna agencija na raspolaganju svim poduzetnicima i onima koji će to tek postati

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Kutjevu je s radom započela Europska razvojna agencija (ERA) koja nudi pomoć svim zainteresiranima za apliciranje na EU i druge natječaje pri pisanju projekata. Trenutno je aktualna mjera 6.3.1. (potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava) koja nudi različite mogućnosti.

Objavljen je i novi natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva, ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, kojim je na raspolaganju 279 milijuna kuna za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Pojedinačna potpora po korisniku iznosi 15.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, od čega 50% korisnik dobije odmah nakon potpisivanja ugovora, a preostalih 50% po provedenim aktivnostima – izvijestila nas je djelatnica ERE Valentina Budimir.39862023 478341362639723 6611622511719219200 n

Natječaj je objavljen 27.lipnja na stranici Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), a prijave se podnose od 30.kolovoza sve do 13.prosinca ove godine kada ističe rok za podnošenje prijava – dodaje Valentina Budimir.

Prihvatljive aktivnosti su: a) kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja b) kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. Ugovora o funkcioniranju Europske unije c) kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta d) kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme e) podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada f) uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje g) građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda h) stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I. Ugovora o EU i) operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva – čuli smo od njene radne kolegice Sandre Polić.

Europska razvojna agencija d.o.o. nudi besplatnu izradu projektnih prijava za sve prijavitelje s područja grada Kutjeva. Za sve daljnje informacije i izradu projektnih prijava, obratite na se na 091 6459 000 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska