Subota, 17 Siječanj 2015 13:07

Tradicionalni domjenak ususret Božiću (2)

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REAGIRANJE ČITATELJA -

 Nakon objave našeg izvještavanja s tradicionalnog domjenka ususret Božiću koji organizira Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine Požega, u našu redakciju stigao je i zahtjev za objavom ispravke teksta, koji pojašnjava i negira neke izjave sudionika tog domjenka. Grad Požega i gradonačelnik Vedran Neferović pozvao se na članak 40 Zakona o medijima kojim traži njegovu objavu ispravke teksta.

racun„U tjedniku Kronika požeško-slavonska od 8. siječnja 2015. godine pod naslovom „Tradicionalni domjenak ususret Božiću“ stoji „Unatoč brojnim, a ponajviše financijskim problemima jer su im sredstva koja dobiva od Grada Požege umanjena 65 posto, Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine Požega na podršku saborskog zastupnika Zdravka Ronka i zamjenika župana Miroslava Grozdanića odlučilo je organizirati tradicionalni domjenak ususret Božiću“ što je netočno.

U smanjenju sredstava Vijeću srpske nacionalne manjine za 2015. godinu nije predviđen dohodak za profesionalnog tajnika u iznosu plaće za srednju stručnu spremu zaposlenika gradske uprave već su predviđena sredstva u vidu honorara.

Grad Požega je financijski sudjelovao u plaćanju troškova domjenka Vijeća srpske nacionalne manjine ( prilog račun broj 106909 za domjenak izdan od SUR Kamenita vrata od 30. 12. 2014. god., u iznosu 1.500,00 kn i cvjetnog božićnog aranžmana, račun broj 96 izdanog od Boutiqua Present od 22.12.2014., u iznosu 237,50 kn ). Za neki drugi domjenak gradonačelnik Vedran Neferović nije dobio niti poziv za sudjelovanje niti za dolazak na domjenak.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija (Vladimir Protić)