Srijeda, 21 Siječanj 2015 13:34

HDSSB ostaje između dva politička bloka

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŽUPANIJSKI ODBOR HDSSB-a U NOVIM PROSTORIMA -

POŽEGA – Preseljenje u nove prostorije Županijski odbor HDSSB-a je osim slavljeničkog dijela iskoristio i da se obrati javnosti, posebice što su im gosti bili Dragan Vulin, predsjednik središnjice HDSSB-a i ostali članovi predsjedništva. prokomentirali su i upravo najnoviju vijest o izlasku Branimira Glavaša iz zatvora u Mostaru. On je tamo sada slobodan građanin, istakao je Vulin, no kako je u Hrvatskoj raspisana tjerali zbog takve zakonske procedure, on će do daljnjeg ostati u BiH. Neće se politički aktivirati skroz dok ne završi svoje pravosudne poslove, jer cilj mu je dokazati svoju nevinost. Dokazati da je Branimir Glavaš heroj Domovinskog rata, a ne ratni zločinac.

Napominjući da je ovo već treći prostor HDSSB-a te da su dva puta selili, izrekao svoju nadu da će u ovom prostoru ostati duže. – Ovaj prostor je u vlasništvu grada, mi smo ga izlicitirali kao najpovoljniji ponuditelj i imamo potpisan ugovor s gradom Požegom na pet godina. Smatrali smo da mi kao politička stranka i plaćanjem najma za jedan prostor i to poštenog najma i mi participiramo gradskom proračunu godišnje oko 20 tisuća kuna kroz plaćanje najma za ovaj prostor. U ovom novom prostoru mi nastavljamo sa politikom stranke, čvrsto i između ova dva politička bloka. Nastavljamo politiku nepripadanja niti u jedan od ta dva bloka, vodeći svoju samostalnu politiku. Do sada se pokazalo da za takvu politiku ima itekako puno prostora, a vrijeme koje dolazi potvrdit će ispravnost tog i takvog stava i smjera – istakao je Dražen Đurović, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDSSB-a.

- Naši politički planovi i ciljevi u slijedećem razdoblju za Požeško-slavonsku županiju, te ostale četiri slavonsko-baranjske županije, bit će usmjereni na širenje HDSSB-a, a na slijedećim parlamentarnim izborima cilj nam je osvojiti toliki broj mandata u Saboru da nitko bez HDSSB-a ne može sastaviti slijedeću izvršnu vlast u RH. To ovisi o nama a tek tada ćemo u cijelosti moći provesti naš program još od 2005. godine, a to je regionalizacija i fiskalna decentralizacija RH. To je preduvjet za sveukupni razvoj i gospodarski oporavak. Regionalizacija nije dijeljenje hrvatske na nekih pet regija, nego okrupniti sadašnje županije u pet županija ili regija. To će biti hrvatske regije a nužne su zbog efikasnije i jeftinije državne uprave, a po ugledu na europske zemlje koje su nakon takvih reformi krenuli sa gospodarskim uzletom. Danas RH ima nepotrebni broj jedinica lokalne i regionalne samouprave, te puno političkih dužnosnika što treba smanjiti – rekao je Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a koji ističe da je svih pet slavonskih županija neopravdano zapostavljano od državne vlasti.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vladimir Protić