Nedjelja, 11 Siječanj 2015 23:10

Veliko slavlje u pobjedničkom stožeru HDZ-a

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

OHRABRENI DOBRIM REZULTATIMA NAJAVILI POBJEDU I NA SLJEDEĆIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA

 POŽEGA – Velikim slavljem u stranačkim prostorijama IMG 1673članovi HDZ-a proslavili su izbornu pobjedu na predsjedničkim izborima na kojima su nakon 15 godina dobili predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

Prvi se obratio predsjednik GO HDZ-a Požega Ante Šolić, koji je zapravo svojim dolaskom na čelo gradske organizacije i počeo dizanje HDZ-a kako u članstvu, tako i rezultatima na izborima. - Zahvaljujem se svima koji su izašli na glasanje i podržali našu kandidatkinju i HDZ. Ovo je povijesni rezultat jer HDZ nije nikada do sada na predsjedničkim izborima dobio 7.281 glas i 51,93% što su naši najbolji rezultati, jer od prvog kruga u drugom krugu smo dobili 2.000 glasova više – istakao je Šolić.

 Veselom i pobjedničkom skupu obratio se i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. – U gradu Požegi IMG 1703nakon prije godinu i nešto više naše pobjede na lokalnim izborima ovaj rezultat je jedno ohrabrenje za sve članove HDZ-a i svima čestitam i zahvaljujem na povjerenju. Ovo je jedno fino zagrijavanje za parlamentarne izbore najavio je Neferović.

 Poznat po svojim vatrenim govorima obratio se i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. – Ovo je jedna od pobjeda koju smo dobili i 93. godine, kada smo oslobodili Slavoniju, kada smo slavili priznanje Hrvatske, a danas mi otvaramo nove prostore i novu knjigu hrvatske povijesti, jer od danas imamo novu hrvatsku predsjednicu. Ponosan sam i sretan, jer ovo je veličina hrvatskog naroda – rekao je župan Tomašević.

 Posebne zahvale iskazao je svima koji su doprinijeli ovoj pobjedi u kampanji i na izborima predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić. – Zahvaljujem svima koji ste podržali našu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, jer ovo je rezultat o kojem smo sanjali. U ključnom trenutku IMG 1704ponovili su se naši dobri rezultati, zamolili smo sve naše građane da izađu na birališta i oni su nas poslušali, osjetili iznutra svatko da je ovo ključan trenutak da bi Hrvatska dobila novu predsjednicu iz HDZ-a, predsjednicu koja nosi Hrvatsku u srcu. Od danas puno toga će se promijeniti – rekao je Lucić, a onda su zasvirali tamburaši Bisernice a pjesmu su prihvatili svi u dvorani. Nakon govora otvoren je i pobjednički šampanjac.