Srijeda, 26 Veljača 2014 18:56

Za gradonačelnicu Josipa Miličević i Robert Čamak za njenog zamjenika

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

KUTJEVAČKI HDSSB PRVI IZAŠAO SA SVOJIM KANDIDATIMA ZA LOKALNE IZBORE  -

POŽEGA – Za nove lokalne izbore u gradu Kutjevu Vlada RH je odredila datum 23. ožujka, a kao prvi svoje kandidate je istakao kutjevački HDSSB. Kandidatkinja za gradonačelnicu Kutjeva je Josipa Miličević, a za njenog zamjenika predstavljen je nestranački kandidat Robert Čamak, vinogradar i vinar iz Kutjeva.
 - Grad Kutjevo je u katastrofalnom financijskom stanju koje je prouzročeno lošim upravljanjem od strane bivšeg gradonačelnika. Do ovih privremenih izbora došlo je jer Gradsko vijeće nije moglo usvojiti prijedlog proračuna za 2014. godinu jer je prijedlog bio netransparentan, prenapuhan, nerealan, bez ikakvih ekonomskih osnova i napravljen isključivo radi osobne promocije bivšeg gradonačelnika. Iako proračun nije usvojen gradonačelnik je imao zakonsku mogućnost podnijeti GV prijedlog Odluke o privremenom financiranju za tri mjeseca, no on to nije učinio i time je svjesno i namjerno izazvao nove izbore. IMG 9108Nakon toga Vlada RH razrješava gradonačelnika i GV, a 24. siječnja u Kutjevo dolazi povjerenica Vlade RH. Nakon primopredaje utvrđuje sve naše tvrdnje o prezaduženosti grada i milijunskim dubiozama. Na primopredaju utvrđen je dug oko 6 milijuna kuna. Od tih ukupnih obaveza 4 milijuna kuna su dospjele obveze, dok na dan primopredaje na žiro računu grada Kutjeva ima 96 tisuća kuna. Česte su bile ovrhe od strane dobavljača za neplaćanje računa. Pri samoj primopredaju utvrđeno je da postoje opomene pred ovrhu od Vodogradnje Osijek na 840 tisuća kuna, HEP za javnu rasvjetu u iznosu od 277 tisuća kuna. Umjesto brojnih seminara i dnevnica za službeni put u inozemstvo bilo bi korisnije da je plaćena javna rasvjeta, jer taj dug su u bili „tehničke smetnje“ kojima se pravdao gradonačelnik nakon što je Kutjevu nestalo javne rasvjete. Postoji prijedlog za ovrhu i od Osijek Koteksa na 86 tisuća kuna i još mnogo računa i opomena i sve to vodilo je potpunom uništenju grada i gradski vijećnici su odlučili reći da je tome dosta, jer zbog odgovornosti prema svojim sugrađanima nismo mogli podržati daljnje zaduživanje i vođenje u potpunu propast – rekla je Josipa Miličević, koja sa svojim zamjenikom i kandidatima iz HDSSB-a za Gradsko vijeće nudi za Kutjevo drugačiji program.
 - Ono što će HDSSB ponuditi gradu Kutjevu u svojoj kampanji, ja kao kandidatkinja za gradonačelnicu i Robert Čamak kao moj zamjenik, možemo reći da ćemo sigurno racionalno upravljati s gradskim proračunom i gradom Kutjevom. Prvi zadatak će nam biti smanjiti rashode i povećati prihode, koje ćemo povećati kroz korištenje sredstava europskih fondova i potencijala koje ima grad Kutjevo. To je poljoprivreda, ratarstvo, vinogradarstvo, malo poduzetništvo, obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojih na kutjevačkom području ima puno. Pojačat ćemo suradnju s vinarima, Kutjevom d.d., sa svima onima koji su u Kutjevu pokretači gospodarstva. Svakako mislimo dovesti investitore u gospodarsku zonu kako bi otvorili nova radna mjesta, stvoriti od Kutjeva top turističku destinaciju kontinentalnog turizma jer Kutjevo ima sve potencijale da to postane. Vodit ćemo brigu o mladima, umirovljenicima i socijalno ugroženima. Dat ćemo potporu sportu koji se zadnjih nekoliko godina sveo na jako niske grane. Provodit ćemo pronatalitetnu politiku jer svjedoci smo da s područja Kutjeva svakodnevno odlaze obitelji, u zadnjih deset godina odselilo je 1.300 ljudi. Poduzet ćemo sve da mladi ostanu, da se stvore nova radna mjesta i da Kutjevo postane ono što zaslužuje – rekla je Josipa Miličević o svojim planovima za boljitak Kutjeva.
Robert Čamak je nestranački čovjek. – Ovo je moj prvi izlazak u politiku, a odlučio sam s Josipom ići zbog toga što smo dobri prijatelji, što se bavimo sličnim poslom, preko vinarstva sa seoskim turizmom. U tome dolazimo do puno zapreka, a posebno me isprovociralo što sve općine u Požeštini imaju smeđu turističku signalizaciju, osim Kutjeva, koje je nositelj vinarstva u cijeloj Hrvatskoj. Odlučio sam stoga pomoći Josipi – rekao je Robert Čamak, koji se ne želi baviti bivšim gradonačelnicima, nego samo poslom i da Kutjevo ne stagnira, da ide naprijed. Kutjevo nema ni kanalizaciju, ima mnogo deponija smeća u okolici, a trebali bi se baviti turizmom, što se mora svakako promijeniti. (AGM Kruna)