Utorak, 07 Siječanj 2014 13:55

Kaznene prijave za kriminal u JVP Požege

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

SDP POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA - SDP Požeško-slavonske županije podnijet će kaznene prijave protiv požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, predsjednika gradskoga vijeća grada Požege Nine Smolčića, protiv glavnog inspektora u državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, protiv upravnog referenta u Zvečevu te protiv v.d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Požege Zdenka Mautnera, najavio je to na konferenciji za novinare predsjednik požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko.
On je ujedno pozivao i nadležna tijela da odrade svoj posao i to žurno jer će i njih smatrati odgovornima ukoliko se zbog čekanja dokazi unište. Razlog tomu navodi Ronko je kriminal koji se događa u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Požege.
Da je riječ o kriminalu Ronko navodi kako novoizabrani v.d. zapovjednik ne ispunjava uvjete te da je ta činjenica svima poznata osim onima koji za to nisu htjeli znati. V.d. zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe iz tih je razloga, tvrdi Ronko i pribavljena posebna potvrda.
Na konferenciji za novinare Ronko je gradskoj vlasti zamjerio što je iz proračuna smanjila iznose u socijalnom programu za stare i nemoćne, ali i za studente. Također je opovrgnuo tvrdnje da je iz Požeško-sportskog saveza bila financirana izborna kampanja. Isto tako ustvrdio je da nije istina kako je odvjetnica Sandra Pavić iz Tekije za pravne savjete naplatila 280 tisuća kuna već je rekao da njezini savjeti Tekiju nisu koštali niti lipe. Gradskoj vlasti također zamjera što za najmlađe Požežane nije osigurala klizalište.