Četvrtak, 19 Prosinac 2013 11:01

Na sjednici vijeća niste govorili istinu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PRIOPĆENJE DOSADAŠNJEG PREDSJEDNIKA POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA KREŠIMIRA PAVELIĆA  -

Na vijećničko pitanje o Požeškom sportskom savezu, odgovor je dao gradonačelnik Vedran Neferović, kojim nije bio zadovoljan dosadašnji  predsjednik Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić, te je o tome poslao priopćenje medijima.  Reagirao je na odgovor kako ga kao predsjednika Požeškog športskog saveza nije bilo tri mjeseca, te da je glavni tajnik Mitrović Željko, potpisao ugovor o prijevozu odabranih sportaša  sa APP-om  iz Požege, odnosno da su klubovi zbog potrošenog novca saveza došli kod njega tražiti pomoć.
 - Prvo moj godišnji odmor je trajao 31 radni dan, ali pobogu ja sam u mirovini, u Požeškom športskom savezu sam volontirao  BEZ naknade, te niti sekundu nisam bio nedostupan. Osim toga postoje i ovlašteni  do predsjednici Požeškog sportskog saveza.
Zaboravili ste da ste me barem tri puta zvali na prijavak u svoj ured u šestom i sedmom  mjesecu ove godine, te mi priopćili da se od mene očekuje da dam ostavku na mjesto predsjednika Požeškog sportskog saveza.  A meni iz nepoznatih razloga!  Vjerojatno što nisam dovoljno glasno i iskreno pljeskao vašoj pobjedi – to ste zaboravili?
Nitko nije od vas tražio, nego  ste sami pozvali klubove i to čak i one koji nisu bili u planu financiranja iz Požeškog sportskog saveza  u 2013 godini, a da mene kao predsjednika o tome niste ni obavijestili
Nije istina što navodite da je novcem Požeškog sportskog saveza financirano bilo što a da nije usko vezano uz savez te uz suglasnost Izvršnog odbora istog.
 U pomanjkanju  argumenata služite se neistinom.  Zaboravljate da je samo u 2013. godini u dvoranu Grabrik , a koja je u vlasništvu grada Požege uloženo oko 2 milijuna kuna. Niti  u jednom  trenutku nije bilo upitno financiranje klubova kroz planirane  dvanaestine za 2013. godinu, što se vidi iz toga što novac koji spominjete je bonus  izabranim klubovima (prema vašem kriteriju) , a  rebalansom donesen tek u kasnu jesen 2013. godine – navodi u svom priopćenju Krešimir Pavelić te dodaje da je časno i pošteno odradio svoj posao u Požeškom sportskom savezu, koji je kada je on došao na čelo 2011. imao 250 tisuća kuna minusa kojega je on uspješno sanirao.  - Svoj posao odradio sam uvijek pošteno, a ne kao kako ga vi nazivate glavni tajnik Željko Mitrović, koji djecu na natjecanja vodi neregistriranim kombijem, koji plaća račune a da ne zna kome plaća – stoji u priopćenju koje potpisuje Krešimir Pavelić.