Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013 09:35

Kolike je on milijune potrošio za svoje vladavine

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

SVOJOM TISKOVNOM RONKU SU ODGOVORILI GRADSKI ČELNICI -
 

POŽEGA – Na optužbe da se spremaju potrošiti milijune kuna zadržane dobiti tvrtke Tekija požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim dogradonačelnicima Mariom Pilonom i Darkom Puljašićem iznijeli su samo nekoliko podataka koliko je Zdravko Ronko kao gradonačelnik potrošio novca. Tako je Neferović pojasnio da se kratkoročni kredit troši samo za premošćivanje situacije, a da se kamata plaća samo na iskorišteni dio kredita.
- Vratit ćemo se unazad i reći što nam je to ostavio Zdravko Ronko. Naslijedio je oročena sredstva u Požeškoj banci koja je brzinom munje potrošio. 2003. godine diže kredit od 10 milijuna kuna u švicarskim francima. Uvodi prirez za gradnju brze ceste uz Orljavu kojega je za svog mandata uprihodovao 53 milijuna kuna. Pozivam vas da se „provezemo“ tom cestom. 2006. diže kredit od 15 milijuna kuna u eurima, između ostalog i za Trg svete Terezije a građevinska dozvola izdana u 11 mjesecu 2013. godine. Ostavio nam je dug 3,3 milijuna koji svake godine moramo servisirati a ukupno vratiti još 13,3 milijuna kuna. 53 milijuna kuna je otišlo u vjetar uz pomoć savjetnika Čolaka. To je bilanca ovog dvojca koji za sebe smatraju da su financijski experti, a jedan od njih se ničega ne sjeća,što dovodi u pitanje i neke druge stvari. prije nego Ronko progovori o bilanci neka pogleda pečat na svojoj diplomi i sjeti se štete što je njegova politika napravila građanima Požege – rekao je Neferović, koji smatra da za tu štetu treba netko odgovarati. Sada mu nedostaje frak i cilindar za njegove trikove.
Neferović ističe da su ostali i dugovi za radove na groblju Krista kralja u iznosu od 1,1 milijuna kuna, posebno za postavljanje zlatnog križa, za koji nema niti ugovora o gradnji pa ga sada on odbija platiti. – Kako će Tekija naplatiti radove bez ugovora sa gradom. Vrijeme će pokazati dali je to odgovorno vođenje grada. Kako to da sada nema povjerenja u tvrtku Tekija i njeno buduće poslovanje u koju je do sada toliko vjerovao – pita se Neferović, a vijećnici Puač poručuje da zajedno s Ronkom posjeti u zatvoru bivšeg ravnatelja Gradskog kazališta, Špišića koji je vrlo uspješno poharao kazalište i gradski proračun. Ostale Ronkove režije u kazalištu dolaze i danas u grad u vidu ovrha, posebno pijanka za 30 tisuća kuna.