Subota, 30 Studeni 2013 16:43

Svoja pitanja su postavili naknadno

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

VIJEĆNICI KOALICIJE SDP-HNS POŽEŠKOG GRADSKOG VIJEĆA  -

POŽEGA – Kako sa svojim pitanjima nisu došli na red na aktualnom „polusatu“ Gradskog vijeća grada Požega vijećnici koalicije SDP-HNS sazvali su tiskovnu konferenciju i postavili pitanja. Tamara Puač je pitala zašto je promijenjen statut kazališta i tako za v.d. ravnateljicu zaposlena osoba s jednom godinom radnog iskustva, a istovremeno je imenovana i Ines Bojanić kao stručno savjetodavno tijelo gradonačelnika. Pita koliko će to koštati proračun i nije li to imenovanje priznanje da nova ravnateljica kazališta nije na visini zadatka. Da li je vijećnik Kazimir Balog koji je također zaposlen u kazalištu koje je korisnik gradskog proračuna onda u sukobu interesa, jer neposredno odlučuje o sredstvima kazališta.
Ivan Čolak postavio je pitanje tko je, kada i u čije ime potpisao ugovor o prijevozu sportaša sa tvrtkom APP bez postupka javne nabave, što je bilo potrebno jer samo u dva mjeseca za prijevoz je već potrošeno preko 100 tisuća kuna.
Zdravko Ronko koji iz zdravstvenih razloga nije bio prisutan sjednici smatra da je onaj performans s isprepadanim pročelnicima u vezi leasinga službenog automobila bio samo skretanje  pozornosti s daleko važnijih tema. Po njemu je neshvatljivo da se vijećnicima predlaže donošenje odluke o kratkoročnom zaduživanju za 5 milijuna kuna bez i jedne riječi objašnjenja. Ronko misli da se to zaduženje neće moći niti realizirati jer to ne dozvoljava Zakon o proračunu.
Ronko smatra da se dioba Tekije na dva poduzeća mogla bolje uraditi, te očekuje da će nakon što isprazne 15 milijuna dobiti Tekije. – Već je donesena politička odluka da se Tekija očerupa, no ne mogu to sada jer je dioba Tekije, pa će to učinit s početkom godine – kaže Ronko koji smatra da će tada doći do problema u oba poduzeća, problemi s isplatama plaća i drastično podizanje cijena komunalnih usluga. Tu dobit Tekije nisu nikada do sada koristili, nego ju ostavljali za dobrobit tvrtke, koja je time postala najbolja komunalna tvrtka u Hrvatskoj. Ujedno se zahvalio direktoru Anti Koliću i nadzornom odboru, ali i svim djelatnicima Tekije što su uspjeli do sada sačuvati tvrtku.