Četvrtak, 08 Kolovoz 2024 17:33

Izjava da je rekonstrukcija Ulice dr. Franje Tuđmana zaustavljena zbog stanara je bezočna laž

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA -  Odgovor “kako trenutno nije poznat datum rekonstrukcije preostalog dijela Ulice dr. Franje Tuđmana te da je daljnja rekonstrukcija zaustavljena na traženje stanara navedene ulice ” je bezočna  laž,  kojom se želi opravdati nesposobnost rješavanja osnovnih komunalnih problema u gradu - smatra predsjednik ŽO SDP Požeško-slavonske županije Mitar Obradović, koji je o toj temi poslao priopćenje za medije.

Naime, to je jedna od najfrekventnijih ulica u gradu, koja je vrlo nepregledna za promet zbog parkirnih mjesta koja nisu predviđala ovakvu frekvenciju prometa ( nakon zatvaranja ceste na Trgu Svete Terezije) i ulica u kojoj je i  asfalt katastrofalnom stanju. 

Stanari ulice  su u 2023. g. održali sastanak

Nakon što je odrađen prvi dio rekonstrukcije ulice  dio stanara ulice, od kružnog toka s Vukovarskom do Njemačke ulice, je zatražio  promjenu projekta u cilju ostavljanja drveća  te prilagodbu projekta postojećem zelenilu.

Zbog toga je dana 17. 5. 2023. održan sastanak u Gradskoj kući s 14 vlasnika nekretnina (koji su se odazvali pozivu) iz tog dijela ulice,  zbog  problematike rekonstrukcije ulice i uklanjanja zelenila prema projektu.

Na sastanku je bila nazočna pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel i ja kao predsjednik vijeća  MO Centar Požega.

Dio  nazočnih je  izrazio svoje nezadovoljstvo vezano za planirano rušenje stabala vezano za rekonstrukciju, a drugi dio je izrazio svoju potporu rušenju drveća budući da im korijenje i lišće prave probleme na njihovih nekretninama.

Na sastanku nije donesen nikakav zaključak o zaustavljanju  radova vezan za na daljnjoj rekonstrukciji ulice, već je dogovoreno da se u okviru postojećeg projekta pokuša izaći u susret za manje izmjene, ako je to moguće, prema pojedinačnim zahtjevima vlasnika nekretnina iz ulice. Za radove je rečeno da će početi kada se osiguraju sredstva.

Prema tome nije bilo nikakvog dogovora prema kojem bi se  pristupilo   izmjeni projekta kako bi postojeće drveće ostalo i nakon rekonstrukcije te je izrečeno od strane Grada bezočna laž. 

Gradonačelnika ne zanima mišljenje građana

Prema svom običaju Grad se nikada nije konzultirao s građanima prije bitnih komunalnih zahvata u gradu, pa  tako niti sada.

Na moju primjedbu na Gradskom vijeću, da bi bilo dobro da se prije značajnih radova obave konzultacije s građanima, Gradonačelnik mi je odgovarao   da je on dobio izbore i  mu građani vjeruju  te da ih nema o čemu pitati,  a građani će na izborima o reći što misle o njegovom radu.

Koliko drži o mišljenju građana vidjeli smo nakon ankete, koju je proveo Portal 034, u vezi prostora na kojem bi se trebao održavati Advent u gradu Požegi. Velika većina građana bila je za to se Advent održava na prostoru ispred Požeške katedrale, ali odgovor Gradonačelnika, na Gradskom vijeću,  je bio kako on odlučuje o tome gdje će se dešavati zbivanja u gradu a ne građani u nekim anketama.

Oporbeni vijećnici su nepotrebni

Prema njegovom shvaćanju demokracije, mi oporbeni vijećnici njemu ne bi smjeli  postavljati  pitanja vezana za njegov rad, a i  građani ne  bi smjeli imati primjedbe na ništa što je u domeni njegovih ovlasti,  budući da je izabrana na izborima  te ocjenu o njegovom radu mogu dati građani samo na izborima te je gradsko vijeće samo gledalište za publiku koja smije samo pljeskati. Mi oporbeni vijećnici vjerojatno bi prema njegovu stavu  trebali služiti samo za ukras. 

Njegovo ponašanje neodoljivo podsjeća na neka vremena koja bi trebala od 1990.g. biti iza nas.

Imamo gradonačelnika koji laže i koji nije sposoban riješiti osnovne komunalne probleme

Svima je poznata njegova lažna obrana o pokušaju prodaje gradske imovine koja je i u suvlasništvu njegove šogorice, koju je javno utajio, a i danas kada mu to spomenem na vijeću kaže da nije istina – bez obzira na javno obznanjeni gruntovni izvadak koji to dokazuje.

Tako i sada, u nedostatku sredstava za daljnju rekonstrukciju iznimno važne ulice u gradu, brani se  lažima  kako je zbog  iznenadnog senzibiliteta, prema stavu dijela građana o potrebi izmjene projekta rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana,  zaustavljena rekonstrukcija.

Očito je naša gradska vlast, predvođena Gradonačelnikom, nesposobna i nadalje  rješavati komunalne probleme u gradu pa tako  i ovaj prometni i sigurnosni problem, ali je  zato i nadalje  sposobna iznositi  laži kao branu svoje nesposobnosti - stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije Mitar Obradović.