Četvrtak, 17 Listopad 2013 11:07

Otvorena pisma oboje uputili medijima

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NASTAVLJEN MEDIJSKI RAT VIJEĆNICE SDP-a DIJANE TOMIĆ ŠAIN I PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA NINE SMOLČIĆA -

POŽEGA – Prvo je vijećnica u gradskom vijeću Dijana Tomić Šain putem GO SDP-a uputila svoje otvoreno pismo u kojem optužuje Ninu Smolčića da je povrijedio njeno dostojanstvo. - Vjerujem kako ste (ne)namjerno povrijedili moje dostojanstvo prozivajući me kao građanku, vijećnicu i ravnateljicu i što ste pritom kritiku na Vaš rad kao Predsjednika Gradskog vijeća sveli na osobnu razinu. Također, duboko vjerujem kako si u svojoj ishitrenosti, površnosti i zlonamjernosti ipak niste smjeli dopustiti takvo prozivanje i kamenovanje, a IMG 9082samo zbog kritike na Vaš rad kao Predsjednika Gradskog vijeća. Naime, već tri puta ste me prozvali kako nisam pročitala Poslovnik niti Statut i kako ne poznajem rad Gradskog vijeća. Da, pročitala sam Poslovnik („Službene novine Grada Požege“ broj:9/13). Pročitala sam i Statut („Službene novine Grada Požege“ broj:3/13) Da, pročitala sam ih i ne samo jednom. No, jeste li ga Vi s razumijevanjem pročitali ili samo potpisali?

Ne piše li upravo u čl. 15. st. 1. al. 3. Poslovnika kako Predsjednik Gradskog vijeća predlaže dnevni red? Ne piše li u čl.15. st. 1. al. 7. Poslovnika, kako Predsjednik Gradskog vijeća potpisuje odluke i akte koje donosi Gradsko vijeće? Može li uopće biti jasnije!? – piše u svom pismo Dijana Tomić Šain na dvije stranice, kojega donosimo samo prvu petinu.

No već drugi dan stiže na našu e-mail adresu i drugo otvoreno pismo, ovaj puta od predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića u kojemu je on optužuje da širi neistine. - Bio sam i biti ću primoran odgovoriti na neistine koje  plasirate u javnost isključivo sa ciljem ispunjenja stranačkog zadatka koji ima za cilj diskreditaciju, ne funkcije koju obnašam, nego mene osobno. Uistinu ne mogu vjerovati da se vodite parolom „više puta izgovorena neistina prestaje to biti“. Ako ste spremni javno uputiti kritiku i prozvati bilo koga, a u ovom slučaju mene, da sam nebrojeno puta uputio neki prijedlog, a onda Vam Upravni odjel za samoupravu pri Gradu Požegi dostavi odgovor da tako što nikada nisam učinio onda je jasno da na takve direktne i neistinite napade potrebno reagirati i u tome nema ništa osobno. Ako Vam smeta naknada koju primam slobodno predložite njeno smanjenje ili ukidanje, a javnosti na znanje da je ista izražena u koeficijentu koji je identičan onom prošlog predsjednika, a  koji je sazivao samo 4 sjednice godišnje, a ovaj saziv će se u samo 5 mjeseci sastati 4 puta. Ako već tražite smanjenje naknade onda je korektno prvo krenuti od svoje – kaže Nino Smolčić u malo manjem pismu kojega isto tako objavljujemo samo u prvom dijelu.

Tjednik Kronika poziva oboje sudionika ove diskusije da se nađemo svi na kavi i da jednom sve probleme riješimo razgovorom, te da poštedimo javnost dalje jalove rasprave.