Srijeda, 09 Listopad 2013 09:58

Ponovno predsjednik Damir Kovačević

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

ANALIZA I IZBORNA SKUPŠTINA POŽEŠKOG HNS-a  -

 

POŽEGA- Nakon lokalnih izbora HNS-ovci Gradske organizacije Požega napravili su analizu na kojoj su zaključili da su s koalicijom SDP-a i HSU-a nakon dugog niza godina ušli u Gradsko vijeće Požega, gdje mogu konstruktivno djelovati i predlagati. Zaključeno je da se HNS mora bolje organizirati u privlačenju novog članstva, a posebno mladih ljudi, pa tako planiraju kao i ostale stranke osnovati mlade HNS-a. Razmišlja se na taj način organizirati i žene u HNS-u, te na taj način utjecaj stranke povećati, kroz novo članstvo, jer broj glasova koje dobivaju na izborima redovito nadmašuje broj članstva, što govori da HNS ima svojih pristalica i simpatizera. Zaključeno je da HNS neće odustati od svoje inicijative da se u gradu Požegi podigne park braniteljima, te inicijativa za očuvanje stare lipe na Trgu Matka Peića.

Na izbornom dijelu Skupština je odlučila da će predsjedniku Damiru Kovačeviću ponovno produžiti mandat za naredno razdoblje. Za njegove podpredsjednike izabrani su Ljiljana Zeba i Ivica Bilmez.

Vijećnica u Gradskom vijeću ispred HNS-a Tamara Puač istakla je da neće odustati od svog prijedloga da se smanje naknade za predsjednika i dopredsjednike vijeća, te ostale članove radnih i savjetodavnih tijela. Ona je i na prošloj sjednici bezuspješno htjela predložiti tu točku kao amandman, no nije joj dozvolio predsjednik vijeća Nino Smolčić, uputivši je da kao pisani prijedlog tu točku uputi na slijedeću sjednicu. Na istoj sjednici drugom vijećniku je dano da usmeno stavi amandman na odluku.

Ona predlaže da se usvoji prijedlog da svi mogu dobiti naknadu u visini jedne dnevnice, to je sada 170 kuna, po održanoj sjednici, a ne kao do sada u paušalnim iznosima koji su daleko veći.