Četvrtak, 03 Listopad 2013 10:59

Nije pročitala ni Poslovnik ni Statut grada

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NINO SMOLČIĆ MISLI DA JE VRIJEME ZA OSTAVKU DIANE TOMIĆ ŠAIN -

 - Odgovorno tvrdim da je sada vidljivo kako vijećnica Tomić-Šajn, ne samo da ne zna Poslovnik o radu Gradskog vijeća, nego niti Statut Grada Požege. Nakon što je navedena održala tri tiskovne konferencije i na svakoj pokazala da nije našla za shodnim niti pročitati dostavljene materijale, ne pozna Statut, niti Poslovnik o radu Gradskog vijeća smatram moralnim da podnese ostavku i da svoje mjesto ustupi nekom tko poznaje proceduru i tko će u Vijeću predlagati. Od vijećnice sam pogrešno optužen da sam tražio ukidanje poreza na tvrtku, da sam nebrojeno puta tražio ukidanje naknade predsjedniku Gradskog vijeća i po novom da sam predložio donošenje jedne odluke koju niti sam pisao, niti predložio – kaže Nino Smolčić, predsjednik Vijeća grada Požege, i pita se zašto nije čitala prijedloge, jer prijedloge o plaći ne podnosi predsjednik Vijeća i nezna zašto njega poziva na odgovornost.

 - Pozivam vijećnicu da pročita što kaže članak 61. Statuta Grada Požege i da ili preda mandat nekom ozbiljnijem ili neka počne razumijevati i čitati materijale.

Smolčić je novinarima dao i primjerak prijedloga odluke iz kojega se vidi, kako kaže Smolčić, da vijećnica Šain ne zna o čemu priča.