Srijeda, 02 Listopad 2013 10:12

Za grad Požegu traže nadzor ministarstava

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

SDP NAJAVIO KAZNENE PRIJAVE PROTIV ŽUPANIJE ZBOG PREKORAČENJA PLAĆA -

POŽEGA – Vijećnici županijske Skupštine iz redova SDP-a na tiskovnoj konferenciji najavili su podnošenje kaznene prijave protiv županijskog čelništva jer je po nalazu revizije masa za isplaćene plaće 30% proračuna, a dozvoljeno je do 20%. Posebno kada je dobivala pomoć od države, ističe Vicko Njavro. – Sada se ponovno traži pomoć od Vlade RH, i mi to podržavamo ali iskazujemo bojazan da ćemo ostati uskraćeni i sada i ubuduće jer nismo dobro radili. I ranije su se ta sredstva koristila za plaće uposlenika, jer je za plaće potrošeno 50% više od dozvoljenog. Podnijeli smo prijavu za 2011. godinu a isto slijedi i za 2012. godinu.

Izražavamo bojazan, kaže Domagoj Soukup, predsjednik kluba vijećnika SDP-a, da ako se ovako nastavi država će s pravom obustaviti sve vrste pomoći, zbog toga tražimo hitan nadzor Ministarstva financija i Ministarstva uprave.

Vijećnici gradskog Vijeća grada Požege ispred SDP-a, Ivan Čolak i Dijana Tomić Šain postavljaju pitanje plaća gradskih čelnika, jer smatraju da se krivo primjenjuju koeficijenti na plaće za dogradonačelnika volontera. Čolak smatra da se nova vlast ne snalazi jer će se već i treća sjednica Vijeća baviti plaćama.

Vijećnica Šain smatra da bi plaća dogradonačelnika volontera morala biti samo polovina plaće dogradonačelnika profesionalca, jer tako izričito kaže zakon, a ne kako je sada primijenjeno, da zamjenik gradonačelnika volonter ima pravo na polovinu plaće svog kolege zamjenika. Zbog krive primjene propisa zamjenik volonter ima 17,5% veću plaću, pa se traži nadzor ministarstava i povrat neopravdano isplaćenih plaća. kako je i predsjednik vijeća Nino Smolčić namiren s dvije naknade Šainova misli da se smekšao, jer te odluke nekada kao vijećnik nije podupirao.