Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 11:25

Pozivaju Hrvate na popis stanovništva u BiH

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

HRVATSKI NARODNI SABOR BOSNE I HERCEGOVINE  -

 

POŽEGA – Posljednji popis stanovništva u BiH organiziran je 1991. godine. Tada je u BiH živjelo oko 4,3 milijuna stanovnika, od kojih je bilo 780 tisuća Hrvata. Po procjenama danas se taj broj gotovo prepolovio i u BiH živi oko 440 tisuća Hrvata.

IMG 9730Da bi skrenuli Hrvatima iz BiH koji žive u Hrvatskoj na koji način da se popišu, Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine i HDZ organizirali su tribine pojašnjavajući na mkoji način se trebaju javiti u popis stanovnika Hrvati koji žive u Hrvatskoj ili Njemačkoj, Austriji i dr. Nikako se ne popisivati putem pošte ili popunjavati obrazac za osobe koje žive u inozemstvu, jer se te osobe neće ubrajati u broj stanovnika BiH. Potrebno je ostaviti točne podatke nekome od članova domaćinstva koji će popisivaču dati točne podatke o svim članovima za vrijeme popisa koji će se održati od 01. do 15. 10., ili ako nikoga u kući nema obavezno u to vrijeme doći i javiti se u svoju općinu gdje se onda može obaviti popis stanovnika, ali samo do 15. 10.

IMG 9738Tribinu koja je održana u dvorani Udruženja obrtnika Požega uz čelnike HDZ-a iz BiH vodili su Vlado Boban, načelnik Općine Velika i Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a. Odgovorili su zainteresiranima na niz pitanja u pojedinim situacijama oko popisa stanovništva. Svima koji imaju nepoznanica savjetovano je da se jave koordinatorima popisa u BiH i njihovim općinama po mjestu stanovanja.