Utorak, 17 Rujan 2013 13:47

HDSSB – žmiriti za par fotelja nećemo

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA – Ja sam ostao krajnje iznenađen na prvoj sjednici Gradskog vijeća kada su donijeli odluku da sebi dižu plaće za 25 posto. Zaista treba imati dozu socijalne nevjerodostojni, a onda sada na drugoj sjednici donijeti odluku da ćeš djelatnicima u gradu spustiti plaću za 20 – 38% - rekao je predsjednik ŽO HDSSB-a i saborski zastupnik Dražen Đurović, na tiskovnoj konferenciji koju je sazvao s vijećnikom HDSSB-a Danijelom Božićem. Đurović misli da oni s najmanjim plaćama kojima se smanjuje najviše, sada zapravo osiromašuju i da smo dobili nove siromašne obitelji u gradu Požegi.

- Dali smo im potporu kad su preuzeli grad, ali smo ih pozvali na dijalog, razgovor i suradnju.  Dijaloga, razgovora i suradnje nema, postoji samo ponuda mi vama fotelje vi nama ruku. E toga neće biti i te politike nema. HDSSB nije priljepak nikome, niti HDZ-u niti SDP-u. Mi svoju politiku nastojimo voditi transparentno, sustavno i u interesu građana. Mi žmiriti za par fotelja nećemo – istakao je Đurović, koji ističe da su htjeli poduprijeti te nove ljude koje je HDZ iznjedrio u gradu Požegi.

Poručuje gradonačelniku Neferoviću da proračun mora biti razvojni. Svake godine gubimo jedan do dva razreda prvašića, a tim tempom ćemo za pet godina moći zatvoriti jednu školu, jer neće biti đaka. Mjere populacijske politike su nužne i HDSSB traži od gradonačelnika da iznađe mjere da se za svako novorođeno dijete izdvaja bar 400 kuna mjesečno dok ne krene u školu. To je mjera koja bi kroz dvije tri godine urodila plodom.

- Donesen je i niz odluka o imenovanju ravnatelja gradskih ustanova, a da se s nikime o tome nije razgovaralo, materijali nisu dostavljeni vijećnicima prije, već na samu sjednicu. Nitko ni nama nije htio reći koje oni to ljude planiraju. Nemamo ništa protiv da oni nagrade svoje članove i članove obitelji svojih gradskih i županijskih vijećnika, ako je to njihova politika, da nema transparentnih natječaja. Nema nikakvih životopisa nego su vijećnici dovedeni pred gotov čin, pa onda recite mi nagrađujemo naše članove – ističe Đurović, koji poziva da onda ne traže da netko za njih diže ruke za takve odluke, jer ih u HDSSB-u neće naći. Ljudi nisu glasovali za takve promjene.