Srijeda, 18 Rujan 2013 08:29

Ronko – suradnja može kada mi se ispričaju

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA – Tiskovnu konferenciju sa svojim viđenjem sjednice Gradskog vijeća na kojoj je rebalansom proračun smanjen za 17 milijuna kuna, sazvao je i predsjednik ŽO SDP-a i saborski zastupnik Zdravko Ronko. On misli da se ovog ljeta osim što se ljude plašilo s otkazima i smanjivanjem plaća, postavljanja novih podobnih ljudi nije radilo ništa i da se provodilo na godišnjim odmorima.

 - Svjedoci smo da se u gradu ne radi apsolutno ništa, osim što pokušavaju nešto dovršiti na Glazbenoj školi. Ova ekipa koju sam ja vodio, da je ostala upravljati gradom zasigurno bi bili u situaciji da bi radovi na Trgu sv. Terezije išli punom parom, da bi bili već pri kraju ulice Jagodnjak, da bi krajem 9. mjeseca krenuli na Mlinsku i ulicu Hrvatskih branitelja, Glazbena škola bila bi već iza nas, a parkiralište na bolnici bi već odradili – rekao je Ronko koji ističe da mu je ovaj grad na srcu i da i dalje s ekipom radi za dobrobit Požege. Stoga je posebno iznenađen izjavom i ružnim nastupom gradonačelnika Vedrana Neferovića. – Da bi skrio sav svoj nerad, nesposobnost, pokušao svesti na način da krivca pronalazi u osobi svog prethodnika ili točnije u osobi mene, gradonačelnika koji je 11 godina radio za ovaj grad i za kojeg se vide rezultati. Jeste da je to pokriveno aluzijom kada je u pitanju Glazbena škola i kada je dao izjavu da je ministarstvo zbog toga tražilo povrat doznačenih sredstava. Ja sam tek na sjednici vijeća saznao da je ministarstvo tražilo povrat sredstava, a za taj povrat aluzijom okrivio  „to je jedan od domaćih uradaka pojedinaca koji su se  potvrdili za dobrobit grada Požege i u Zagrebu i u gradu Požegi da se ovaj grad razvije“. Kada sam čuo tu rečenicu ostao sam osupnut. Uzeo sam si truda i tražio podatak od ministarstva da li je to točno i koji su motivi – rekao je Ronko, koji tvrdi da nije nipošto tražio takav čin ministarstva, a saznao je da je ministarstvo na takav korak ponukalo zaustavljanje natječaja za nabavku opreme u Glazbenoj školi, a javnosti je pokazao i odgovor ministarstva koji je dobio e-mailom.

 - I dalje ću raditi za ovaj grad, surađivao bih i s crnim vragom za dobrobit Požege, a sa gradonačelnikom Neferovićem tek kada mi se ispriča – rekao je na kraju Ronko.