Utorak, 02 Srpanj 2013 20:48

Konstituirana Skupština Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(26 glasova)

VIJEĆNICIMA KOALICIJE HDZ-HSP AS POTPORU DALI VIJEĆNICI HSS-HSLS I VIJEĆNICI NEZAVISNE LISTE JOZE GAVRANA -

POŽEGA – Konstituirana je Skupština Požeško-slavonske županije koja se sastoji od 36 vijećnika, a najvećoj listi od 16 izabranih vijećnika koju čine vijećnici koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčević svoje glasove potrebne za formiranje skupštinske većine dali su vijećnici koalicije HSS-HSLS-SU i vijećnici Nezavisne liste Joze Gavrana.

IMG 4173Konstituiranje Skupštine vodila je Đurđa Babić, predstojnica Ureda državne uprave u Požegi. Umjesto Alojza Tomaševića koji je izabran za požeško-slavonskog župana u skupštinu je ušla Višnja Gašpar a umjesto Ferdinanda Trohe koji je izabran za zamjenika župana ušla je Dubravka Brković s liste koalicije HDZ-HSP AS. IMG 4180Umjesto Zdravka Ronka u skupštinu je ušao Branimir Šćulac, umjesto Marijana Cesarika koji obnaša dužnost zamjenika ministra zdravlja u skupštinu je ušao Domagoj Soukup, a svoj mandat u stanje mirovanja stavila je Snježana Jakobović, pa je umjesto nje u skupštinu ušao Goran Todorović, umjesto Alena Dumančića u skupštinu je ušao Zoran Krejči ispred koalicijske liste SDP-HSU. Umjesto Željka Jakopovića koji je izabran za zamjenika župana u skupštinu je ušao Andrija Mitrović s liste HSS-a, a umjesto Dražena Đurovića u skupštinu je ušao Igor Gelenčir ispred HDSSB-a.

Jednoglasno izabrana prva predsjednica Skupštine županije

IMG 4215Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje koju je predvodio Marijan Aladrović jednoglasno sa svih 36 glasova vijećnika za prvu predsjednicu Skupštine požeško-slavonske županije izabrana je dr. sc. Mirela Mezak Stastny, s nezavisne liste grupe birača predvođene Jozom Gavranom. – Do sada se pokazalo i osobni utisak je očaravajući, jer smo do sada djelovali apsolutno nadstranački, nezavisnoj opciji, a moja očekivanja su svakako velika – rekla je u svom prvom obraćanju javnosti Mirela Mezak Stastny koja po prvi puta sudjeluje u političkom radu i županijskoj skupštini.

– U ovom trenutku mi podržavamo sve opcije koje su u pozitivnom smislu u skladu s našim programom. Sada smo u klubu vijećnika s HDZ-om i HSP AS, ali podržavamo samo ono što je pozitivno i u skladu s našim programom Nezavisne liste Joze Gavrana – naglasila je.

IMG 4181Vijećnicima je istakla da se smatra prva među jednakima i izrazila veliku nadu da će konstruktivan rad svima biti ispred svih, da će nadilaziti stranačke interese u biranju interesa Požeško-slavonske županije, te da će svojim prijedlozima unaprijediti rad skupštine.

hdssb188Dosta posla u županiji očekuje i novoizabrani župan Alojz Tomašević. – Svi oni problemi koje smo imali s financijama u županiji su smanjeni za 50 posto i županija je financijski konsolidirana. Evo već sam potpisao i prve plaće za djelatnike. Spremamo se za nova ulaganja, a temelj svega je gospodarstvo. Mislim da ćemo već ove godine imati dobre pokazatelje i nove investitore. Upravo danas sam imao posjetu investitora iz Italije, prije nekoliko dana iz Poljske i Mađarske, neki dan smo riješili problem i dobili investitora za veličke bazene. Spremamo se svi zajedno da nakon ulaska u EU napravimo iskorak u našoj županiji – istakao je pun optimizma župan Tomašević.

IMG 4182U Skupštinu Požeško-slavonske županije ušli su Marijan Aladrović, Franjo Lucić, Višnja Gašpar, Antun Haramija  Ivica Mateš, Kristina Čuljak, Dubravko Kovačec, Nedeljko Marić, Dubravka Brković, Slavko Čakalić, Stjepan Vardić, Alen Krajtner, Zdenko Mautner, Marijo Seleši, Stjepan Vukušić i Antonija Jozić ispred koalicije HDZ-HSP AS, Branimir Šćulac, mr. sc. Domagoj Soukup, Marina Mihelčić, mr. sc. Goran Todorović, Zoran Krejči, Slavko Rich, dr. sc. Zdravko Kolundžić, Anita Kramberger Matoković, Maja Murar, Tihomir Aleksić, Franjo Odobašić i Gojko Nenadović ispred koalicijeSDP-HSU, Igor Gelenčir, Vladimir Petošić, Goran Katušić i Davor Marković ispred koalicije HDSSB-Zeleni HR, Andrija Mitrović i Daniel Majer ispred koalicije HSS, HSLS, SU, Zelena lista, Jozo Gavran i dr. sc. Mirela Mezak Stastny ispred Nezavisne liste Joze Gavrana. 

Izabrane komisije i odbori

IMG 4183U Komisiju za statut i poslovnik izabrani su Zdenko Mautner, Ivica Mateš, Slavko Čakalić, Nedeljko Marić, Damir Majer. U Odbor za financije i proračun izabrani su Višnja Gašpar, Antun Haramija, Stjepan Vardić, Marijo Seleši i Kristina Čuljak. U Odbor za društvene djelatnosti izabrani su Stjepan Vukušić, Zdenko Mautner, Nedeljko Marić, Ivica Mateš i Danijel Majer. U Odbor za komunalne djelatnosti, prostornpo uređenje i zaštitu okoliša izabrani su Slavko Čakalić, Stjepan Vardić, Alen Krajtner, Dubravka Brković i Andrija Mitrović. U Odbor za gospodarstvo izabrani su Marijan Aladrović, Jozo Gavran, Stjepan Vukušić, Marijo Seleši i Andrija Mitrović.