Srijeda, 26 Lipanj 2013 14:32

Odlaze zbog samovolje Đurovića i neprovođenja odluka

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

SADA BIVŠI ČLANOVI HDSSB SAZVALI TISKOVNU KONFERENCIJU -

POŽEGA – Nakon prošlotjedne suspenzije, pa i izlaska Mire Rašića, prvog čovjeka Gradske organizacije Požega iz HDSSB-a na današnjoj tiskovnoj konferenciji koju je sazvao drugi čovjek požeškog HDSSB-a, Pavo Kudrić i najavio svoj izlazak, još desetak članova je prerezalo svoje članske iskaznice i napustilo HDSSB. Po njihovim riječima samo iz požeške i brestovačke organizacije izašlo je pedesetak ljudi iz stranke, no svi nisu zbog obveze došli na ovu tiskovnu konferenciju.

Pavo Kudrić je objasnio da je i on ušao prije 2,5 godine HDSSB i maksimalno radio za stranku, učlanjivao nove članove prošao županiju uzduž i poprijeko po brojnim skupovima gdje je uspješno dizao stranku, podizao njen rejting, no danas je prisiljen napustiti je zbog samovolje županijskog predsjednika Đurovića i nepoštivanja jednoglasno donesenih odluka GO, koje jedan pojedinac mijenja.

 - Nakon izbora donijeli smo odluku na GO HDSSB Požega da idemo u blok s Nezavisnom listom Nine Smolčića i da ćemo podržati većinu HDZ-a u vijeću. No iz Osijeka dolazi uputa da se na prvoj konstituirajućoj sjednici ne diže ruka i da se konstituiranje odgodi – kaže Pavo Kudrić koji smatra da je to samo bila jedna u nizu pogrešnih odluka Dražena Đurovića, za kojega im je nekoliko svjedoka reklo da ga viđaju stalno na kavi s Ronkom. Zamjeraju mu i što je požeški HDSSB i kandidat Miro Rašić dobio najmanje od promidžbe za lokalne izbore, bez jumbo plakata, bez radijskih nastupa, bez nastupa u tjedniku Kronika. Zbog slabe komunikacije i samovolje došlo je do problema u Jakšiću, Brestovcu, Kaptolu i Čaglinu, a u Osijeku se prikazivalo lažno stanje stranke u našoj županiji.

 - Treba se raspustiti GO HDSSB u Požegi jer ona je nelegitimna, a Đurović nije legitimni predstavnik Županijske organizacije jer su ga svi napustili. Predsjedništvo se raspada, tajnik je podnio ostavku prije šest mjeseci, polovica članova IO ili je izbačena ili su izašli iz stranke. U ključnom razdoblju pred izbore imali smo samovolju i jedno bahato ponašanje Đurovića, koji je jasno i glasno rekao da će potući Lojzu Tomaševića u prvom krugu – kaže Miro Rašić koji očekuje da Đurović preuzme odgovornost za loš rezultat i dade ostavku.