Srijeda, 26 Lipanj 2013 13:59

Priopćenje HDSSB o suspenziji Mire Rašića

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Predsjedništvo HDSSB-a, zbog grubog kršenja stranačkog Statuta, sa svih stranačkih dužnosti suspendiralo je predsjednika Gradskog odbora HDSSB-a grada Požege Miru Rašića.

Miro Rašić je bez suglasnosti nadležnih stranačkih tijela stupio u pregovore s požeškim HDZ-om, a u vezi podrške HDZ-ovoj većini u Gradskom vijeću grada Požege.  U pregovorima nije vodio brigu o stranačkim interesima i programu HDSSB-a već je u prvi plan stavio svoje osobne interese nastojeći si osigurati znatnu financijsku korist. Time je grubo naštetio ugledu HDSSB-a kao stranci kojoj je u prvom planu borba za ostvarivanje programa HDSSB-a, a ne političko trgovanje kao sredstvo obogaćivanja.

Također, Gradskom odboru HDSSB-a prezentirao je drugačiju situaciju, uvjeravajući ih da je ovlašten voditi pregovore oko formiranja većine u Gradskom vijeću.

HDSSB je u javnosti prepoznat kao stranka koja se beskompromisno bori za interese svakog stanovnika Slavonije i Baranje i upravo zbog toga ne možemo i nećemo dopustiti da se taj ugled narušava pohlepničkim postupcima pojedinaca poput Mire Rašića.

Pozivamo sve članove i simpatizere stranke da zajedno nastavimo raditi na jačanju stranke što će biti jamstvo bolje budućnosti Požeško-slavonske županije i Slavonije i Baranje u cjelini, stoji u priopćenju koje nam je uputio HDSSB.