Ponedjeljak, 24 Lipanj 2013 11:44

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Požege

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KOALICIJA HDZ - HSP AS VLAST OSIGURALA S NEZAVISNIM VIJEĆNICIMA -

POŽEGA – Grad Požega je konstituirajućom sjednicom dobio posve drugu vlast u odnosu na prošlo razdoblje. osim što se dogodila smjena gradonačelnika, došlo je do promjene i u Gradskom vijeću. Koalicija SDP-HSU-HNS koja je dobila devet vijećničkih mandata nije uspjela osigurati IMG 3493potrebnu većinu u Gradskom vijeću, nego je to uspjela koalicija HDZ-HSP AS koja je na svoju stranu dobila i dva vijećnika nezavisne liste Nine Smolčića i vijećnika Miru Rašića koji je nakon istupanja is stranke postao nezavisni vijećnik.

Na konstituirajućoj sjednici nazočilo je svih 21 vijećnik koliko broji požeško Gradsko vijeće, a za Mandatnu komisiju koja je utvrdila koji vijećnici sačinjavaju vijeće izabran je za predsjednika Nino Smolčić, a za članove Dragan Borevac i Dražen Muljević. Komisija je utvrdila da je vijećnik Marijan Cesarik podnio ostavku jer mu je dužnost zamjenika ministra zdravlja nespojiva s dužnosti vijećnika, a na njegovo ime izabran je Ivan Čolak. isto tako s HDZ-ove liste ostavke su podnijeli Vedran Neferović, Darko Puljašić i Mario Pilon, jer obnašaju dužnost gradonačelnika, odnosno zamjenika gradonačelnika, a na IMG 3479njihovo mjesto u vijeću izabrani su Ivan Radičević, Blagojka Leko, Vlado Soldo.

U Komisiju za izbor i imenovanje izabrani su za predsjednika Ante Šolić, a za članove Kazimir Balog, Dražen Đurović, Vlado Soldo i Blagojka Leko. Komisija je predložila za predsjednika Gradskog vijeća Ninu Smolčića, a za njegove zamjenike Antu Šolića i Dražena Muljevića, što je i potvrđeno većinom glasova vijećnika.

Sada već novi predsjednik Gradskog vijeća Nino Smoličić zahvalio se na povjerenju i istakao da želi kao predsjednik biti prvi među jednakima te posebno da sve sjednice Gradskog vijeća prođu u demokratskom ozračju.

IMG 3492Izabran je i Odbor za Statut i statutarna pitanja u koji su ušli Dragutin Štirmer, Leonardo Farkaš, Jasmina Smolčić i Slaven Paponja. Konstituirajuću sjednicu vodila je Đurđa Babić, predstojnica Ureda državne uprave, a polaganje prisege i izbor novog predsjednika Gradskog vijeća, vijećnik Zdravko Ronko s koalicijske liste SDP-HSU-HNS.

 

U požeško Gradsko vijeće koje broji 21. vijećnika ušli su slijedeći vijećnici Zdravko Ronko, Ivan Čolak, Kristina Lešić, Marina Mirković, Marija Užar, Dijana Tomić Šain, Marica Zovko, Tamara Puač i Mirjana Novaković s liste koalicije SDP-HSU-HNS, Ivan Radičević, Blagojka Leko, Vlado Soldo, Ante Šolić, Dragan Borevac, Dražen Muljević, Drago Despić i Slaven Paponja ispred koalicije HDZ-HSP AS, Nino Smolčić i Kazimir Balog s nezavisne liste, Dražen Đurović ispred HDSSB-a i Miro Rašić koji je izabran na listi HDSSB ali sada je kao vijećnik nezavisni, jer je prvo suspendiran u stranci a potom i sam napustio stranku.