Petak, 21 Lipanj 2013 10:04

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Pakraca

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

VIJEĆE BEZ STRANAČKE PREVLASTI ĆE RADITI U INTERESU GRAĐANA I GRADA PAKRACA -

PAKRAC - Vijeće Grada Pakraca na proteklim lokalnim izborima sastavljeno je od četiri stranke i pripadnika nacionalnih manjina, tako da niti jedna stranka nema većinsku prednost. Najviše mandata dobio je HDZ, ukupno osam što je tek polovica od 16 članova gradskog vijeća. U gradsko vijeće je umjesto Davora Huške koji je svoj mandat stavio u mirovanje jer je izabran za gradonačelnika ušla je Anita Skalnik s liste kandidata za vijeće HDZ-a.

Nakon polaganja prisege svih izabranih vijećnika za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Zoran Krejči ispred koalicije stranaka SDP - HSU, a za njegovog zamjenika izabran je Miroslav Ivančić s liste HDZ-a.vijeće 2013

I u prošlom sazivu vijeća iako je HDZ imao najviše mandata mi smo ponudili suradnju i dogovor o suradnji u radu vijeća je dobro funkcionirao. Sada smo također jer smo imali tek polovicu izabranog vijeća ponudili da se iz redova SDP-a izabere predsjednik, a nama da pripadne mjesto zamjenika. Dosadašnjom suradnjom ja kao gradonačelnik sam zadovoljan i sada nudimo suradnju samo na dobrobit građana i grada Pakraca pakrac 2- rekao je mr. sc. Davor Huška, gradonačelnik sada u trećem mandatu.

U gradsko vijeće Grada Pakraca ušli su Nenad Peić, Miroslav Ivančić, Željko Kiš, Miroslav Delač, Damir Colosetti, Morena Mandić Čolić, Marijan Širac i Anita Skalnik s liste HDZ-a, Alen Dumančić, Zoran Krejči, Mihajla Pavković i Dragan Marin s koalicijske liste SDP-HSU, Damir Špančić i Viktor Šeparović s nezavisne liste, Nikola Ivanović s liste koalicije DPS i SDSS, te Neven Garača kao pripadnik srpske nacionalne manjine s liste koalicije SDP-HSU.