Srijeda, 19 Lipanj 2013 11:04

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Brestovac

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U OPĆINSKOM VIJEĆU 8 VIJEĆNIKA HDZ ČINI STABILNU VEĆINU -

BRESTOVAC – Održano je i konstituiranje Općinskog vijeća Općine Brestovac, koje je sazvao Ured državne uprave a konstituirajuću sjednicu vodila je Antonija Jurković ispred tog ureda. Nakon objave da je umjesto Zdravka Mandića koji je stavio svoj mandat u mirovanje pošto je izabran za načelnika Općine Brestovac u vijeće je ušao vijećnik Ivan Đurčević s liste HDZ-a.

Na prijedlog komisije za imenovanje i većinom glasova nazočnih vijećnika za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Tomo Vrhovac, a njegov zamjenik bit će Tomislav Čočić.brestovacopcina

Novo općinsko vijeće pozdravio je načelnik općine Zdravko Mandić, koji je istakao da očekuje od svih vijećnika da ponekad zaborave iz koje stranke dolaze, te da zajedno donose odluke koje nose napredak građanima Brestovca, da zajednički skrbe o problemima, te da im opći i javni interes općine Brestovac bude prije svega. Kako je to bilo u ovoj maloj sredini i do sada ne očekuje probleme u daljem radu i suradnji njega kao izvršne vlasti i vijeća kao predstavničke vlasti.

U vijeće općine Brestovac koje ima 14 članova ušli su slijedeći vijećnici Tomislav Čočić, Tomo Vrhovac, Mirko Galgan, Darko Markanjević, Josip Pavić, Antun Franjić, Jozo Ilić i Ivan Đurčević s liste HDZ-a, Bojan Petrović, Vlatko Pavlović i Andrea Marković s liste HDSSB-a, Tomislav Kolarić i Drago Stojčević s liste koalicije SDP – HNS te Savo Lazić kao pripadnik srpske nacionalne manjine s liste koalicije SDP – HNS.