Subota, 15 Lipanj 2013 09:48

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Jakšić

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

VEĆINU U VIJEĆU SA SEDAM VIJEĆNIKA IMA KOALICIJA HDZ-HSP-HSS  -

 

JAKŠIĆ – Održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Jakšić, koju je sazvao ured Državne uprave u Požegi. Sjednici je nazočila predstojnica Državnog ureda Đurđa Babić i voditelj sjednice Matija Lukić. Izabrana je Mandatna komisija u koju su ušli Dario Pažin kao predsjednik i Nikola Obradović i Mario Glavaš kao članovi. Izabrani su i članovi Komisije za izbor i imenovanje u koju su ušli Milan Majetić, kao predsjednik a Drago Čevapović i Boško Obradović kao članovi.

 

Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Boško Obradović ispred izabranih vijećnika s koalicijske liste HDZ - HSP - HSS. Kako oporba, koalicija SDP - HSU, nije pripremila prijedlog za zamjenika predsjednika, na što je imala pravo prema Statutu, usvojen je prijedlog koalicije i za zamjenika predsjednika izabran je Drago Čevapović.IMG 2874

 

 

Nakon usvojene ostavke izabranog vijećnika Marka Čališa i stavljanja u mirovanje vijećničkog mandata načelnika općine Ivice Kovačevića Općinsko vijeće Općine Jakšić koje ima 13 članova čine Boško Obradović, Dario Pažin, Mario Glavaš, Ante Lovrić, Nikola Obradović, Milan Majetić i Drago Čevapović svi iz koalicije HDZ – HSP – HSS, Damir Šulc, Maja Murar i Vjekoslav Jakoubek iz koalicije SDP – HSU, Robert Vrba i Zlatko Kovačević iz HDSSB i Ankica Pečur iz HNS.