Petak, 14 Lipanj 2013 14:26

Konstituirano Općinsko vijeće općine Velika

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

STABILNA VLAST S 12 HDZ-OVIH VIJEČNIKA - 

VELIKA - Novoizabrani vijećnici Općinskog vijeća Općine Velika održali su konstituirajuću sjednicu na kojoj je iz redova vijećnika HDZ-a Antonija Pavlović izabrana za predsjednicu dok je Vlado Vinčić izabran za zamjenika predsjednice. Općinsko vijeće broji 15 novoizabranih vijećnika i to 12 HDZ, 1 nezavisni, 1 HSU te 1 HNS. Uz polaganje prisege vijećnici su odradili i dopune dnevnog reda u kojima su prisegnuli i načelnik Općine Velika Vlado Boban koji dužnost obavlja profesionalno te njegov zamjenik Ivica Potočanac koji svoju dužnost obavlja volonterski.

Konstituirajuću sjednicu sazvala je predstojnica Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji, a do izbora predsjednika ju je vodio Matija Lukić. Od jedanaest jedinica lokalne i regionalne samouprave Općina Velika je prva konstituirala vijeće, a zanimljivo je istaći kako se nastavila tradicija iz prošlog mandata jer su sve predložene točke po dnevnom redu usvojene jednoglasno. 

U općinsko Vijeće ušli su slijedeći izabrani vijećnici: Antonija Pavlović, Vlado Vinčić, Dražen Kolundžić, Ivan Matijević, Valentin Raguž, Ante Adžić, Josip Šipura, Mario Vukoje, Pero Miholić, Anka Kraljević,

Darko Banović i Drago Petrinić svi iz HDZ-a te Alen Solić, Mirko Štokić i Predrag Vidović iz koalicije SDP, HSU, HNS.