Petak, 31 Svibanj 2013 07:31

Vicko Njavro kandidat SDP-a za župana

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

TISKOVNA KONFERENCIJA ŽO SDP   -

POŽEGA – Tiskovnu konferenciju održao je u prostorijama SDP-a Požeško-slavonske županije Vicko Njavro, kandidat za župana ispred koalicije SDP–HSU. U prvom krugu Vicko Njavro je osvojio 9.085 glasova ili 25,13% i ušao u drugi krug s kandidatom Alojzom Tomaševićem koji je osvojio 15.702 glasa ili 43,43%.

Njavro je istakao svoj program u kojem se bori za naklonost birača, te istakao da obećanja koja daje suprotna strana nisu ostvariva, posebno što se tiče legalizacije nelegalno sagrađenih objekata. Istakao je da se vidi tko zapravo radi na zapošljavanju jer najmanju nezaposlenost ima grad Požega od 12%, dok je nezaposlenost na razini županije veća od 30%, veća nego na razini države.

 - Dio sredstava iz EU moguće je dobiti samo preko županije pod uvjetom da imamo zajedništvo na razini grad-županija-vlada RH. Zato glasujte za Vicka Njavru kandidata za župana koalicije SDP-HSU pod rednim brojem 2. A ne želite li blokadu županije, bahatost i rastrošnost, neodgovornost i više od 30% nezaposlenih i lažna obećanja, glasujte za Vicka Njavru kandidata SDP-HSU – zaključio je Njavro iznošenje svog programa i pozvao birače da izađu na glasovanje 02. lipnja.

Na tiskovnoj se obratio i Goran Ribičić, nezavisni kandidat za načelnika općine Čaglin, koji je bio i na listi SDP-a za općinsko Vijeće Čaglina kao nestranačka osoba i ušao kao vijećnik s te liste u Vijeće. On je obavijestio javnost da se nalazi pod velikim pritiskom i prijetnjama nakon toga. – Ja i moje kolege izloženi smo uvredama koje su politički motivirane, i koje su postale konstanta. Međutim te uvrede su prerasle u prijetnje a oni koji su izrekli te prijetnje pokušali su ih i ostvariti. Prijavljeno je policiji, a ja sam podnio i kaznenu prijavu protiv poznate osobe koja mi je osobno prijetila i htjela izvršiti svoje prijetnje. Pitam se do kuda je to preraslo i do kuda to može ići – rekao je Ribičić. Prijetnje su očito krenule jer je u općinskom vijeću pat pozicija 7:7 vijećnika pa se sada nastoji nekoga prevući na suprotnu stranu ( HDZ 4, HNS 4, HSS 3, SDP 3).